felfria fjärilsvingslag och en andra sortering.
jag njuter av att fotografera något annat än det glättiga, det juliga, det påtvingade vackra. en tulpan som tappat sina blad kan vara minst lika vacker. jag experimenterar med mitt nya objektiv och leker loss i photoshop. tänker att det är kreativitet som behöver komma ut den också, få ta plats, få andrum och få finnas.

behöver tänka i nya banor, se saker från lite andra håll. ta intryck från sådant som jag inte brukar lägga märke till. fårade, erfarna, ansikten, en liten hand i en stor, en tappad sko vid sidan av väggrenen. sånt som passerar förbi, sitter fast en stund men som försvinner i bruset.

jag tänker på murar som ska byggas och människor som plötsligt sorteras som andra klass, gods som inte riktigt duger. hur förklarar jag det om tjugo, trettio år? hur världen sakta men säkert närmade sig en punkt där det inte längre fanns någon återvändo. då det blev vi mot dem. då en till slut måste välja sida.

jag undrar vad som hände, var någonstans det gick fel. vilket fjärilsvingslag är orsaken till situationen vi är i nu. vi vet att historien upprepar sig ändå gör vi hela tiden om samma misstag. det är alltid någon annans fel. själv är jag felfri, vit som en snö.


men så är jag ju också livrädd för att leva och dödsrädd för att dö...

Kommentarer

  1. Ja fy! Var är världen på väg. Det är så skrämmande!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg