Odlingarnas tid är här.

Det börjar bli dags nu, kanske är det till och med lite sent. Men förerna fick komma i jorden en solig dag i mars. Tomat, sallad, olika chili, paprika och basilika. De ska få stå inne tills de växt till sig, växt sig starka och värmen utomhus kommit för att stanna. Då ska de få flytta ut på altanen, lyfta sig mot solen, vaja i vinden och sakta men säkert bli vackra och underbara grönsaker som vi sen kan njuta av till fullo.Som jag längtar.

De är försiktig än, bara basilikan och ett stackars tomatfrö har lyckats bryta sig genom barriärerna. Och jag kan under en dag hemma se hur de växer så att det nästan knakar. Otroligt fascinerande och inspirerande.Tänk, om några månader, då när värmen på baksidan nästan slår omkull en, då kommer dessa små plantor trivas som bara den och sträcka ut sina blad, sträcka sig mot himlen och njuta av vällust. Det är ju deras rätta element, utomhus, i värme.

Men än får de bo i mitt lilla inomhusväxthus. Som jag täckt med lite gladpack för att få till den där lite fuktiga miljön som försådd oftas behöver. & nu går jag där, sprutar varsamt rumsvarmt vatten på dem när de behöver det, pratar lite med dem och hoppas att alla små fröer snart ska ta sig upp.Att odla. Det måste vara något av det vackraste.   

Kommentarer

 1. Coolt! Kul att se när det växer. Men jag är värdelös på att komma ihåg att vattna. Det är ju så trååååkigt. I alla fall alla 732 krukor vi brukar ha ute på trädäcket. Men de är ju fina att ha så det är bara att bita ihop. Tomatplantorna har dottern fullt ansvar för och det sköter hon perfekt.

  Kul att kommentarsfältet dök upp här förresten. Har ju varit borta ett tag.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  SvaraRadera
 3. Vill så hjärtans gärna köpa dina SOLCELLSLAMPOR från Ikea! Snälla maila :) Nancy

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg