sista, gången, jag lovargothenburgtillbaka igen. sista veckan, har jag lovat. sista veckan borta från hemmet, borta från min älskade, borta från barnen, lilleman och allt som pågår. det ska bli så skönt att slippa resa, ja, iaf resa i jobbet. privata resor har jag ju massor av.


men sista resan till göteborg. dags för avslut, dags att sätta punkt, låta dem klara sig själv. det är på tiden, jag har stannat alldeles för länge. något som från början var tänkt som en vecka har nu dragit ut till att ha blivit tre månader.


det är ju jobbigare än vad man tror. & jag har gått från att åka hemifrån i mörker och näst intill komma fram i mörker till att åka i strålande solsken och gå och lägga mig när det är ljust. det känns som en halv livstid.men snart är det över. för den här gången, till nästa uppdrag dyker upp, till nästa give it all-uppdrag. det är lite så att vara konsult. iaf en bra konsult. att ge allt, satsa stenhårt och försöka göra en skillnad.


så, en sista vecka i göteborg, min födelsestad. och vägen hit, så vackert, det ömsom regnade ömsom strålade av solsken. och sverige är aldrig vackrare än i brytningen mellan regn och solsken.


skåne är gult, grönt och grått. halland är grått, grönt och blått. färgerna som förföljer mig utanför tågfönstret är fascinerande och underbara. sträckorna är inte så långa men skillnaden är enorm. och det är så vackert, så vackert.


jag skulle vilja stanna tiden, ta alla jag känner till platserna jag passerar förbi, tvinga dem att uppleva allt det vackra, det där som gör en lycklig utan att jag egentligen förstår varför det är så.


och det är måndag vecka tjugo och jag tänker att snart är det sommar och ledighet och jag är här igen. men då med min älskade, en dag med honom och mitt älskade kent. och det ser jag fram mot, så jag ser fram mot detta.  kent, min älskade, några vänner och min födelsestad.


det är något alldeles särskilt att ta med den man älskar till stället där man föddes, där minnena finns och där allting grundades.


som om cirkeln sluts, till slut.


äntligen.
Kommentarer

Populära inlägg