i'm from barcelona


hej svejs.jag kan möjligtvis ha fotograferat i runda slängar sjukt mycket = ursäkta i förväg för picture overload. det är lite svårt att sålla och välja när jag har så många härliga foton jag vill dela med mig av. det här var vår lördag och det var en strålande varm och härlig dag med massor av sightseeing, vyer, annorlunda transportmedel, kyrkor och sol.

vi började lördagen med en frukost nere i port olimpic. skönt att sitta ute och starta dagen med en god kopp kaffe och omelett i solen. mer sånt till folket. vi hängde runt där nere ett tag innan det var dags att hoppa på en hop on-hop off-buss och bege oss mot sagrada familia. ni vet, kyrkan som det tagit mer än hundra år att bygga och som fortfarande inte är klar. i ett annat inlägga ska ni få se bilder på den för det är så sjukt vackert och imponerande och kräver sitt eget inlägg, ja plus att jag nog har typ tusen bilder därifrån.iaf, efter sagrada familia tog vi oss upp på berget tibidabo, barcelonast högsta berg och en plats med vidunderlig utsikt över barcelona och medelhavet. uppe på tibidabo finns det även ett litet nöjesfält, mest för de yngre skulle jag vilja påstå, och en fantastiskt fin kyrka, temple del sagrat cor. här finns utsiktsplats och små kiosker att handla lite enklare mat i. dock skulle jag rekommendera att äta nedanför toppen, där fanns flera restauranger och precis lika bra utsikt.

vi hängde där ett tag. kollade in den fina kyrkan (mer imponerande utanpå än inuti), tittade på utsikten, drack resans enda glas cava och kände oss lite slitna efter allt turistande. det tar på krafterna att vara ute prick hela dagarna och hela tiden matas med intryck och folkmassorna.


även om det såklart är underbart mysigt och härligt och man vill hinna med så mycket som möjligt så går det inte alltid. det är bara att inse att det är svårt att på ett par dagar hinna med precis allt man vill.


men vi tog oss ned mot hamnen igen, vilket bara det säkert tog en timmes tid, barcelona är stort! och väl där gick vi in på en av port olimpics alla restauranger, de flesta med havstema och mycket fisk på menyn.


vi var relativt tidiga, strax efter åtta, så det var gott om plats. i barcelona äter man sent. cirka en timme efter oss kom det en familj och slog sig ner bredvid oss med fem barn i åldrar från 0-10 kanske. imponerande att ha fem glada barn i den åldern den tidpunkten. de blev förvisso mutade i slutet med både klubbor och glass men ändå!

vi beställde in spanska specialiteter, patatas bravas, spansk peppar och kycklingpaella. vi åt fisk dagen innan så ingen av oss var speciellt sugna på det så då passade kycklingpaellan perfekt. till det drack vi ett gott vitt vin och satt och hade det supermysigt. det är ju så härligt att kunna sitta ner i flera timmar, prata, äta gott, diskutera dagen osv. och inte behöva ha bråttom någonstans. inga tider att passa, inga andra än oss själva att ta hänsyn till.

vi toppade med att beställa in två två fantastiska efterrätter. creme catalan och en himmelsk chokladkaka. det var verkligen pricken över i:et. och så avslutade vi den dagen, vår sista heldag i barcelona blev en solig dag med god mat och härliga upplevelser.


det är sannerligen en helt otrolig stad och har ni chansen ska ni absolut åka dit. varmt, vackert, god mat, gott vin, möjlighet till shopping, bad och kultur. dessutom är det en relativt kort flygresa och boendet är billigt jämfört med tex rom.
Kommentarer

Populära inlägg