att ha hamnat så rätt


via governo vecchiojag hade bokat ett annat hotell från början, ett som kom högt upp på tripadvisors sida och som såg designat och tjusigt ut. men så tipsade min kompis åsa mig om att "ni kanske ska bo lite mer centralt?". och efter sex? åtta? resor till rom så borde hon veta. så jag letade upp ett annat hotell. och vilket lyckokast.för vi har spenderat massor av tid på vår gata, eller de små sidogatorna i anslutning. nästan alla middagar har intagits här, det fanns flertalet små, mysiga restauranger som serverade utsökt mat till bra priser. varför gå iväg någon annanstans då liksom? nej, precis.


vi är faktiskt alldeles utomordentligt nöja och förtjusta över vår gata. och hotellet. hotellet är enkelt men bra! och hotell i rom är svindyra så för det priset vi betalade var det kanon! ett rent och fräsch rum in mot gården, frukost på rummet, de mjukaste av handdukar, airkondition och wifi. allt man behöver med andra ord.ja, jag skulle faktiskt rekommendera prick alla att bo på den här gatan. fast kanske inte samtidigt som oss ;-)och strax bredvid hotellet låg den bästa glassbaren. med glass så god att johans ögon tindrade som på ett litet, litet barn vid anblicken av godis. det var magiskt att se :-D


det bästa med gatan är nog blandningen. det finns absolut turister, men inte så att det korkar igen. klädaffärerna är små och intima, restaurangerna är inbjudande och man kan sitta i timmar över en kaffe, en prosecco, en birra och titta på människorna som går förbi eller inkastarna som försöker få folk att besöka just deras restaurang.maten utsökt, människorna vänliga och det känns mysigt, så där som på ett hemtrevligt ställe, ett ställe man gärna besöker och gärna går tillbaka till. och med tanke på att vi var ute och gick hela dagarna var det oerhört skönt att bara behöva trippa hundra meter nedanför hotelldörren för att få sig stimuli både för mage och sinne.

så hit kommer vi nog tillbaka. till vår gata i rom. till mimi e coco, till il piccolo och till cantina e cucina. till via governo vecchio och till navona governo vecchio. för här har vi trivts, njutit och samlat på oss massor av minnen. precis så som jag vill att en semester ska vara. full av minnen och en längtan att åka tillbaka.men nu åker vi strax hem. vi sitter i loungen på flygplatsen och väntar på att gaten ska öppna så att vi kan placera oss på flyget. och förhoppningsvis går det bättre denna gången än förra. så håll tummarna. det gör jag.ciao!


Kommentarer

Populära inlägg