på väg till den här


kärlekensitter på tåget på väg hem till den här. min hitintills längsta kärlekshistoria. en sådan som började från första stund våra blickar möttes och som kommer vara till en av oss dör. lite som ett äktenskap.


till death do us apart. 


typ. det kommer troligen bli jag som blir kvarlämnad med söndergråtna ögon och ett krossat hjärta. en del kärlekshistorier är ju sådana. det finns inga lyckliga slut. men just den här kärleken är ju så värd det. den är villkorslös och äkta, från bådas håll. det går inte att tvinga en katt till att älska en. antingen gör de det eller inte. och jag vet att lilleman älskar mig, det märks i varje rörelse och varje spinnande, varje natt han ligger tätt, tätt intill för att känna värme och att jag är där. även om folk må påstå motsatsen. att katter inte vet vad kärlek är. jag tror att det är de som har fel. katter vet visst vad kärlek är men det är väl kanske mer i form av tillgivenhet. men jag kallar det kärlek.


och det här är min stora kärlek. i alla fall i djurvärden. det finns ju andra, människor, som såklart betyder mer, det går ju inte att jämföra. men lilleman är som ett litet barn för mig. jag blir ledsen och förtvivlad när han har ont eller jag inte hittar honom. jag har mer tålamod än andra med hans beteende och jag älskar att bara sitta och titta på honom ibland.


och nu är jag på väg hem till honom, och de andra jag älskar, och jag ser fram mot hans släpande steg mot mig, hans jamande "välkommen hem" och hans strykningar mot mitt ben. sen ska jag lyfta upp honom och ge honom en bamsekram och återigen få höra de vackraste av spinnerier.


djur. vad vore vi utan dem?Kommentarer

 1. Svar
  1. Amen sorry. råkade på något sätt radera din kommentar! Struligt. Iaf. jag har kommentaren kvar i mobilen :-)

   åhh, kärleken mellan barn och djur är ju ännu finare. och du, det kommer nog ge sig med de nya. vissa katter är ju tillbakadragna, har haft både sådana och kärleksfulla innan.

   Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg