att ha skaffat ett växthus

god afton!det blev en synnerligen lugn dag. fika och lite häng i grannbyn med åsa och milou. några timmars avkoppling och långsamt tempo. precis vad jag behöver.


och när jag kom hem satte jag i gång att så i växthuset jag köpte i veckan. ett vackert litet växthus med glas och sött tak som går att öppna. jag besökte plantagen och botaniserade bland alla möjliga fröer och blommor men bestämde mig till slut för att satsa på att förså chili och tomat.

här ska fem små chilifrön och fem små tomatfrön förhoppningsvis leva och frodas de närmsta veckorna. ja, tomaterna kommaer nog få stanna lite längre än chilin förvisso.


och jag tittar ömt på mina små (blivande) plantor och duschar jorden med lite vatten, ställer huset i fönstret med mest ljus nu på eftermiddagen och ser framför mig hur det kommer grönska som bara den så småningom.


det är något speciellt, det där med att odla och se hur saker växer. jag blir lika förvånad och förtjust varje år.


förutom chili och tomat så införskaffade jag morot, sallad och dill. det är ungefär det vi brukar odla. det och potatis. men potatisen var helt slut, jag hoppas att det bara är tillfälligt.


men de behöver inte försås, det är bara att stoppa fröerna i jorden när det blivit lite varmare och sen sker det av sig själv som med magi. plötsligt ser man en liten, liten grön prick där mitt bland den bruna jorden. och innan man vet ordet av så är det två gröna blad. och strax därpå så exploderar det av grönska i odlingslådorna.


och som jag älskar det! det är så fantastiskt att gå ut i trädgården och se allt som växer och veta att detta har jag drivit upp (ja, det går ju lite av sig själv förvisso men det känns ändå lite som om jag har något med saken att göra).


och nu har jag ett litet växthus att hålla koll på och gulla med. är det inte helt fantastiskt? att ha trädgård lite både inne och ute. och när barnen kommer i veckan så tror jag att jag kommer ha två små trädgårdsnissar som vill hjälpa till att gulla och vattna de små blivande växterna.underbart!


Kommentarer

Populära inlägg