tid för varandra


familjelivet blir lite hattigt när vi båda är på resande fot lite av och till. då tycker jag att det är viktigt att göra de där dagarna då vi faktiskt träffas speciella, även om det råkar vara en onsdag eller en söndag.

därför lagade jag min bästa rätt, köttfärssås och spagetti i söndags och till det drack vi en amaronevin jag fått i födelsedagspresent.

det behöver ju inte vara mer än så, lite kärleksfullt och omsorgsfullt lagad mat, sådan som jag älskar att laga och äta och som jag vet att johan kommer oooaaa och aaaaahaaa över, ett gott vin som för tankarna till de italienska sluttningarna och samtal som stannar kvar, även när vi tystnat.hos oss är det inte så noga, det där med fina uppläggningsfat och skålar, jag gillar det lite ruffiga, att ställa fram en het panna med rykande köttfärsås och en stor kastrull med spagetti som är perfekt al dente. nästan så att man skulle kunna äta direkt ur stekpannan.

däremot dukar jag gärna med våra härliga vinglas, fina karaffer och givetvis stora, härliga salt-& pepparkvarnar. lite ljusstakar på det, något mjukt som strömmas ut ur sonosen och så bara vi vid ett bord med underbar mat och dryck.

man kommer ganska långt med det, hur enkelt det än må vara med en panna köttfärssås, en kastrull med spagetti och ett gott italienskt vin.

fast viktigast är givetvis sällskapet. min underbara, snygga och smarta make. med honom hade det blivit lika bra med fulvin och knäckebröd. men jag gillar att laga mat till min man, det är avkopplande att röra i grytor, smaka av och nästan oooaa ihjäl sig för att det smakar vidunderligt gott, det brukar nämligen göra det, jag är bra på att laga mat. antagligen för att jag gillar det så mycket och vågar experimentera.

så. jag lagar gärna mat, dricker lite vin, vilar det ena benet mot det andra genom att foten placeras mot motsvarande bens knä och så nynnar jag på random låt som hörs från stereon.

en helt vanlig dag.

men det är viktigt att ta sig den där tiden, tiden för varandra.

även om det är onsdag eller söndag

Kommentarer

Populära inlägg