det vackraste av loppisfynd


köpenhamnsloppis

vi har ett par grannar som är grymma på det där med loppis. så de undrade om vi inte skulle hänga med på en stor loppis i köpenhamn i helgen som gick. och det ville vi ju, man vet aldrig vad man hittar, speciellt i danmark med all den fantastiska design som de har.

och loppisen höll verkligen hög klass. det fanns många danska designklassiker att beskåda, men givetvis kostar de inte gratis bara för att det är en loppis, just den här loppmarknaden är för professionella handlare och säljare.

vi hittade dock inte mycket av värde vi ville ha, faktiskt så var barnen de stora vinnarna som fick både legogubbar och star warstidningar att frossa i. och efter två timmar på en loppmarknad var iaf vår lillkille ganska mör och nära uttrtåkning galore. så jag och johan bestämde oss för att åka hem med killarna och låta grannarna vara kvar och spana i lugn och ro. men på väg ut från loppisen sprang jag på den här tingesten. johan hade redan sett en liknande men i en annan färg (mer silvrig) men jag föll pladask för denna. som dessutom sägs fungera. vi behöver antagligen en ny packning men vi fick patroner med och det är fullt möjligt att vi kan använda den.sifonen sägs komma från cypern. försäljaren sa att det var svenska officerare som använt den på cypern när de villa ha lite kolsyrat vatten i sina drinkar. detta ska ha varit i mitten på nittiotalet.

jag tyckte att den skulle passa fantastisk bra i vårt vardagsrum så jag placerade den där, tog fram min mors gamla (tyvärr kantstötta) kristallflaska och fyra av johans whiskyglas i kristall. tyckt det blev riktigt bra, även om det fattas alkohol i kristallflaskan. jag gissar att johan inte skulle uppskatta om jag hällde upp en av hans finwhisky i flaskan och hade den framme...

men det är roligt det där, med saker som har en historia och som inte alla andra har och som heller inte kostar skjortan. vi gav 200 danska kronor för denna och det kändes som ett kap.

så nu är vi med en sifon som tillbringat en tid på cypern, en tid i danmark och nu en tid i sverige och hjärup.

och visst passar den perfekt där den står, som om den alltid stått där.
Kommentarer

  1. Och den är ju så grymt vacker att bara titta på! Vilket fynd!

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg