att komma hem
jag landar i ett mörkt, kallt och regnigt Lund, tar bussar till hjärup och går genom byn i en iskall vind och hällregn.

hur hamnade jag här? det var ju nyss blå himmel och sol, om än kallt, i göteborg. men nu är jag här, hemma, i mitt eget hem. och då glömmer jag vädret utanför och njuter av mitt hem, det jag och johan har skapat, som är den bästa blandningen av oss, vi.

även om han inte är här fysiskt så är han här i varje kudde, varje trött tulpan, varje förlagt plagg och varje ljuskägla. för det här är vi, vårt.

och det är så skönt att vara hemma, att få somna i sin egen säng, släka lampan och höra det där vanliga ljuden som är hemma och vanliga.

att få vakna upp, ligga och dra sig i sin egen säng, duscha i sin egen dusch, brygga sitt eget kaffe och titta ut i en vårprunkande trädgård som är min.

och även om det bara är för några timmar så värdesätter jag mina timmar så oerhört mycket. det är så viktigt det där, att få komma hem, landa och hämta styrka ur sin trygghet. och sen kunna fortsätta, på annan ort, med ny energi och nya synsätt.

och att få somna, förvisso ensam men med en doft från någon älskad. en kudde som fortfarande har formen av hans huvud, hans nattdoft och hans trötthet. då är det lätt att somna och drömma om någon som är långt borta men ändå så nära.

och när jag vaknar är det en dag mindre tills vi ses. och det om något är en bra orsak till att sova.Kommentarer

Populära inlägg