att ha putsat fram lite modernitet


vi jobbar med huset mest hela tiden känns det som, på ett positivt sätt.

det tar ju ett tag, att bo in sig, känna efter vad man vill göra, ha råd till det och sedan exekvera. efter att vi i höstas skaffade en kasset till den öppna spisen var det nu dags att putsa spisen, få bort det gula, som jag ärligt talat inte är det minsta förtjust i, och putsa skorstenen vit.

eller, det gör man ju inte, man putsar den grå och sen får man måla. muraren sa att många väljer att inte måla när de sett hur spisen ser ut putsad och han hade verkligen rätt. även om det inte är i närheten av den kvalité vi velat ha så visar det iaf att det gråa, lite ruffiga ska behållas.

tyvärr hade murarna lite otur, de fick ett felaktigt bruk, ett bruk som sedan dess kasserats av tillverkaren. därav den oerhört synliga "kanten" mellan rätt bruk och fel bruk. nu hoppas vi att de kan fixa till detta för så här kan det inte se ut. förvisso kan man kanske rädda det hela med att måla skorstenen i en nyans så att det ser gråputsat ut.

det finns ju lösningar för allt.

hur som haver är jag grymt nöjd. jag älskar den grova känslan. att skorstenen inte tar så mycket uppmärksamhet och mer passar in, fast ändå sjukt snygg då man ser den.

men den är så klart inte klar, samtidigt som vi väntar på att muraren ska komma i morgon eftermiddag så svetsar johan ihop en kant som ska sitta runt spiskassetten, så att kanterna på skorstenen inte syns.

men snart så, snart är i princip allt i vardagsrummet gjort. då är det i princip bara altandörren kvar att fixa. skönt.

och det gula är borta. halleluja!
Kommentarer

  1. Oj. Ja, det blev verkligen skillnad! Blir säkert kanon när det blir klart. Med färg eller utan.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg