älskade skåne...

borta bra men hemma bäst

det finns inget som är så skönt som att komma hem från en bortavistelse, öppna dörren till sitt hem och släppa väskorna i hallen och gå in och sätta sig i soffan och bara njuta av att vara hemma i sitt hus. bland sina egna saker. sina egna dofter, sin egen säng.

nu ska jag inte klaga på sängkvaliteten på de ställen jag bott för den har varit utmärkt. men jag saknar liksom två saker när jag ligger där på hotellrummet och ska sova. det ena är min man och det andra är min katt. att kunna ligga med Lillen tätt intill mig och hans lilla tass i min hand och hans lugna spinnande som talar om för mig att han mår bra och uppskattar det vi har.

att få en godnattpuss och ett jag älskar dig av sin man innan man tryggt somnar till hans tunga, avslappnade andetag.

det kan hotellrummen inte erbjuda.

men nu är jag alltså hemma. dock utan man för han är ju i Tokyo. men jag ska hämta hem honom i eftermiddag, utnyttja det faktum att jag har körkort och bil, köra över bron och hämta hem min man så snabbt planet har landat och han flygplansmosig kommit genom tullen.

då kan det vara skönt att slippa vänta på ett tåg, att slippa byta till ett annat och till sist ta sig hem den sista biten från stationen. då kan det vara skönt med en längtande hustru som mer än gärna kör bil efter en kollektivtrafiksvecka i Göteborg.

så jag och lill-ådi ska ut och åka i det fina vädret grådisiga vädret.

njuta av vårkänslorna som spirar i både kropp och bil och hämta hem den där älskade filuren som fattats mig i nästan en hel vecka nu.

borta bra men hemma är världsklass.


Kommentarer

Populära inlägg