när man råkar glömma bloggen

tiden

jag har visst varit borta från bloggen ett par dagar. jag insåg inte ens att det nästan är en vecka sen jag skrev senast. så går det när man har fullt upp med jobb, att åka spårvagn, vara tacksam för snälla busschaufförer som låter en åka med fastän man inte har biljett och att äta grandiosa räkmackor i götelaborg med en moster. det är sånt som händer när man fastnar på ett tåg med rykande bromsar i Floda och tvingas åka tillbaka till Göteborg och sen sätta sig på ett nytt tåg med destination Skövde, hänger med mannens familj i Skövde och Huskvarna och firar bröllopsdag sent på kvällen med ost och bubblig, rosa Moët & Chandon, spenderar söndagen med att köra runt hela familjen till tågstationer, karate, kompisar och hem igen.

och sen blev det måndag, jobb och oväntat besök av de nya grannflickorna som ogenerat och glatt accepterade min invit att få en husesyn eftersom den äldre tjejen var "såååå nyfiken" på att se hur vi bodde. jaja, kom in då sa jag och innan jag visste ordet av sprang de runt som om de alltid bott i huset bredvid. upp och ner, klappade katten, drog katten i svansen och undrade frågade med huvudet på sne "är barnen hos sin mamma". ja sa jag, men de kommer om en vecka. och jag antar att de antingen känner till konceptet bonusföräldrar eller så fick deras mamma lite att förklara efter besöket :-)

men nu är det tydligen måndag igen (nästan tisdag till och med) och jag fick en chans att sitta ner framför datorn, föra över de där bilderna jag tog och skriva ner några ord. det tog ungefär bara tre timmar eftersom jag har blivit mörbultad av naprapaten idag och nu har intergalaktiskt ont i ryggen. plus det att jag sitter som ett C framför datorn, det kan också ha något med saken att göra kanske...

så mellan fotoediteringen och nedknackningen av bokstäver måste jag vila, röra på mig, torka håret, sortera en sjuårings sock-och kalsonglåda, äta lite oh så förbjudna ostbågar (med en tiggande katt vid mina fötter som storögt hoppas att jag ska tappa en eller hundra ostbågar så att han också kan frossa loss lite) och längta lite efter att tröttheten ska infinna sig så att ryggen på allvar kan få vila i min sköna, sköna säng.

det är ett hårt liv.

och snart bär det iväg till Göteborg igen. tåg, nytt hotell och mycket jobb, det är vad min vecka består av från tidig onsdagsmorgon till sen fredagskväll. men innan dess ska jag hinna ta emot en murare hemma som ska kolla på och ge förslag till vad det kan kosta att putsa skorstenen vit.

och så ska jag hänga med mina bästa grannar ett par timmar i morgon kväll, innan det är dags att packa den där väskan igen, ladda kameran, stoppa ner böcker jag knappt hinner läsa och förhoppningsvis inte glömma byxor den här gången (det blir så dyrt i längden).

dessutom ska jag försöka blogga lite, se film, uppleva lite mer av Göteborg, städa, jobba, kanske hinna ta en promenad i solen i morgon då den är lovad att skina och jag känner att mitt intag av d-vidamin är så lågt just nu att det säkert är en säkerhetsrisk för alla andra än svenskar.

ja, så då vet ni vad jag har sysslat med under tiden jag tydligen glömt bort bloggen. jag har åkt tåg som gått sönder, jobbat i en stad jag minns sen förr, umgåtts med släkten ett par hektiska timmar och farit fram och tillbaka som en skottspole mellan olika destinationer. då kan det hända att man glömmer bort bloggen en stund, även om det inte är meningen.

men nu minns jag igen.

det kan ni räkna med.


Kommentarer

  1. Haha, skönt inlägg! Ibland kör det ihop sig lite.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verkligen bilderna, ljuset och färgerna i dem. Det var verkligen en produktiv vecka du genomlevde. Sen fram emot att läsa om nästa. Ha det fint och glöm inte att räta ut C:et. :)
    Kram från Sandra

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg