lilla london.


det är en grå och regnig dag i Göteborg. och jag inser att alla de där fina fotografierna jag ville ta på pastelliga trähus, havet och tinar och torn nog kommer bli något helt annat. säkert bra det med, men inte det jag tänkt.

det gör mig lite besviken.

det verkar alltid regna här. jag minns det inte så men det är uppfattningen jag har nu. plus kommentarerna, de där om att det alltid regnar i Göteborg.

lilla London.

jag ska ta mig an staden sen. uppleva, utforska och beundra.

som sig bör.

ramla gatorna fram, precis som Håkan sjunger i den där låten ni vet. där ramlar kanske inte alls betyder ramlar men det är i alla fall det jag menar. ja, det eller kanske mer spatsera?!

sitta på café med en soda i handen och titta på människorna. på dem som kallas hipsters och har en liten sotarmössa på huvudet, det är många av dem här. på dem som röker, skrattar, på dem som tittar ner i sina mobiler och på de som bara går förbi. på dem som är på väg någonstans fort och de som dröjer sig kvar.

jag vill gå genom staden, höra göteborgska; ljust klingande från tonårsflickor och dovt och tungt från gamla gubbar uppvuxna på Masthugget och Majorna. jag vill till Femman och Brunnsparken, där kidsen hänger utanför McDonalds och alla ser ut som Justin Bieber.

vad det nu ska vara bra för.

jag är väl för gammal för att förstå det där helt enkelt.

jag vill vandra in och ut ur affärer, inte för att egentligen handla någon men för att få inspiration och värma mig lite mellan varven.

sen vill jag gå tillbaka till hotellrummet, prata med min man, ta det lugnt och koppla av framför en tv som visar nyheter och annat väsentligt och låta dagens intryck sjunka undan och göra plats för gäspningar och den där tunga tröttheten som förhoppningsvis infinner sig när man gått upp långt före solen på morgonen och avslutar den i en skön hotellsäng med mjuka täcken och kuddar långt efter att den gått ner.

känna ögonlocken blir tyngre och tyngre och till sist somna tungt, drömlöst och utan avbrott...Kommentarer

Populära inlägg