denna vackra stad

vackerhet

det kan vara sveriges vackraste eller näst vackraste stad. göteborg tävlar verkligen med stockholm i den kategorin. malmö borde inte ens nämnas i samma mening. hur jag varje gång glömmer hur stor skillnad det är, hur jag varje gång sträcker nacken ur led för att kunna titta uppåt, där det händer, upp mot hustaken.

malmö kan verkligen vara vackert och det finns ett par vackra hus. men här?! O.MY.GOD! här är husen inte fyra våningar, de är sex, sju, åtta våningar. magnifika, vackra, utsmyckade. min arma nacke vrids ur led i mitt försök att tillskansa mig alla intryck.

jag åkte genom vasastan idag och jag dog nästan (well...). husen är fantastiska, kvarteren är magnifika och påminner mig om barcelona och det fanns till och med hus som utan tvekan hade passat in på madison, lexington eller fifth avenue på manhattan. det är oerhört fascinerande.

men här finns inte bara vackra hus. och till skillnad från malmö så finns här också en större andel fula hus. men det är väl så det är. dessutom är ju göteborg en så mycket större stad än malmö. det är egentligen konstigt att malmö är rikets tredje största stad för det är mils skillnad mellan göteborg och malmö. mycket mer än vad jag upplever att det är mellan stockholm och göteborg.

malmö är en småstad och ska staden konkurrera så måste den växa rejält. både på höjden och på bredden. problemet är bara att malmös ståtligaste hus inte är speciellt gamla, det finns inte samma anor, samma känsla som här. och det går inte att bygga till de gamla husen. de är som de är. men de är sällan så pampiga som husen i stockholm och göteborg.

far from.

ni får inte de bästa bilderna, jag hann inte innan ljuset försvann. men jag hann iaf fotografera lite innan det blev ett totalt mörker.

jag älskar malmö. men jag blir alltid helt kär i alla städer jag besöker och vill promt flytta dit.

det funkar ju inte och jag saknar min man. och han hör hemma i skåne. så är det bara. och jag med.

idag åker jag tillbaka.

som jag längtar!


Kommentarer

Populära inlägg