När det är alldeles för tidigt och alldeles för sent med jultidningar
Jultidningar, detta fantastiska jobb som engagerar barn och ungdomar runt i vårt avlånga land. Eller kanske ännu mer, som engagerar deras föräldrar.

I år är det Inez tur, jag har beställt hem en packe för att hon ska få öva sig lite på att prata med människor och ta kontakt, känna entreprenörskap och lite lite stolthet över sig själv när premierna kommer. Dock är vi sent ute och i princip hela gatan har redan köpt av andra barn. Lite trist men så är det ju, nästa år ska vi vara ute i god tid!

Så just nu är det mest jag som säljer, försöker få vänner och bekanta att iaf köpa en liten grej, det räcker ju ganska långt bara det. Men bäst är det om jag mjukar upp folk innan de träffar Inez och så får hon lite gräddfil sen när det väl är dags för henne att försöka sälja till dem. Det behöver ju inte vara för svårt i början, speciellt inte när det är första gången hon säljer, då kan man behöva lite stöttning och hjälp. Men hon var ute själv i går och ringde på hos många av grannarna och även om de flesta sa nej så försökte hon i alla fall. & bara det är värt mycket tycker jag.

Än så länge har jag lagt den absolut största beställningen, hon kände sig lite tröstlös när hon kom hem efter den första rundan och hade sålt för sammanlagt 247 kr och för att öht få en premie så måste hon sälja för 250. Vi kan väl säga att hon nu ligger en bra bit över den summan och vi kan väl säga att alla vänner och släktingar kommer få sina julklappar från Jultidningsförlaget i år :-D

Så, nu har vi en liten jultidningsförsäljerska hemma som förhoppningsvis snart har sålt tillräckligt för att kunna plocka ut någon rolig och bra premie. Något som kom kommer kunna vara stolt över, något som hon har jobbat ihop till själv.

Det är ju den bästa känslan.


Kommentarer

Populära inlägg