Kristian Gidlund † 17 september 2013


Skärmdump från Vasli Souzas webbsida.


Kristian Gidlund dog i går eftermiddag och en, i min mening, vår samtids  bästa skribenter har tystnat.

Lyssnade ni på hans sommarprat? Det var otroligt starkt. Men jag visste nästan allt det där redan, för jag har följt honom länge nu, hans resa, hans sjukdom och hans texter.

Hans helvete.

Jag har köpt boken "I kroppen min". En av de få "riktiga" böckerna jag köpt på år och dar. Jag köper bara pocket i vanliga fall men det här är ingen bok som passar som pocket. Inte i min bokhylla. Det är nakna, utlämnande texter som hugger tag i en och lämnar kvar en, för mig, allt för välbekant känsla.

De ska läsas, stanna kvar och behållas.

& nästa vecka ska jag gå och se Emma Svenssons fotoutställning på Vasli Souza i Malmö. Foton tagna under Kristians sjukdoms, utlämnande, råa och hjärtskärande.

Men det är också bilder som ackompanjerar hans bok, som förhoppningsvis ger oss en bild av hembygden, Kristians älskade Borlänge, hästarna, hans USA.

& den riktiga bilden av Kristian Gidlund. Mammas yngste, farsans Krille.

Vila i frid.


Kommentarer

 1. Såg du riksdagens öppnande igår där Björn och Gustav spelade. Kolla min blogg så får du tiderna. Oerhört vackert och känslosamt. Antar att de var medvetna om hans bortgång när de genomförde spelningen. De ser märkbart tagna ut och det beror knappast på den entusiastiska publiken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste kolla på det. Tack för tipset. Usch vilken grej, ryser när jag läser det du skriver.

   Radera
 2. Jag tror de visste redan när de spelade första låten. Att slutet var nära. Man ser det nästan på ögonen. När strövtåg skulle spelas får publiken vänta. Tänkte du på det. Det känns ju som att de fick beskedet då. Makalös spelning. Trist på miljön bara och att det sitter 200 dönickar som inte har vett att uppskatta och känna det stora i det

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja dte tror jag med. & jag tänkte def på att de tog tid på sig att komma ut till Strövtåg. Jobbigt, men starkt

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg