Jul igen...

Jag kom att tänka på det häromdagen, att den snart är här igen, och hur snabbt det gick och att det trots allt ändå börjar kännas okej igen.

Det trodde jag aldrig. Inte efter förra vintern, vintern som aldrig tog slut, då jag frös och förbannade den snön som föll sent i november och stannade till i slutet på mars. Då trodde jag aldrig att jag skulel kunna uppskatta snö och kyla igen, aldrig någonsin.

Men nu sitter jag här, och kanske har min kropp börjat vänja sig vid tredubbla lager kläder, tjocka jackor och en isande vind som för två månader sen hade slitit mitt hjärta itu. För vet ni? Plötsligt känns det inte så avogt längre, snarare mysigt. Att få sitta inne i mörkret med massor av tända ljus och skriva sitt hjärtas poesi.

Så jag går genom mina bilder från 2012 och inser att det finns en massa härliga saker att se fram mot. Som den första snön! När faller den i år, kommer den lika passande och perfekt som förra året (fredagen den 30 november och FB svämmade över av hurra-rop)? Får vi återigen den där åtråvärda vita vintern som vi alltid drömmer om?

Adventsölen på Bishops med de finaste vännerna. En tradition av de bättre slaget och som jag verkligen hoppas vi håller fast vid, det var fantastiskt förra året.

Adventspyntet, så fint det lyser upp de allra mörkaste dagarna och hur jag älskar att ligga i sängen en mörk natt och titta på den upplysta ljusslingan som håller mig sällskap. Det är en alldeles speciell känsla.

Julkalendrar, julprogram och julmusik.

Som jag älskar jumusik. Från strax innan första advent, dvs från den dagen jag pyntar huset och tills juldagen/annandagen så är det julmusik för hela slanten. Jag verkligen älskar julmusik, speciellt de amerikanska klassikerna som nu även blivit klassiker hos oss. Men efter Annandag jul får det vara bra, tills nästa år och det är dags igen.

Så ja, man kan nog säga att jag älskar julen/vintern och allt som hör därtill. Tyvärr älskar jag inte kyla så om den bara hade kunnat försvinna strax efter nyår så hade det varit en toppenårstid :-) Men det ska nog gå bra i år också, det brukar ju göra det. & just nu är det exakt sjuttio dagar kvar till första advent. & det går alltid snabbare än man tror.

Sayonara & good night.

Kommentarer

 1. Nja jag längtar inte till vintern. Tycker att det är lång och mörk. Det kan vara jul i dec-jan sedan kan den gå bort och blir vår ;)
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Det känns fint att läsa din hyllning till julen. Jag känner likadant och har två små raringar här hemma som frågar var och varannan dag hur många dagar det är kvar till advent/jul. Det är en skön längtan som tar udden ur de värsta kalldagarna.
  Snön får gärna komma till första advent. Eller en gnistrande frost som räcker hela långa dagen.
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg