Choklad, choklad och ännu mer choklad - kladdkaketårta 101.








KLADDKAKETÅRTA

Gör tre kladdkakor efter följande recept.

100 gr smält smör
3 dl socker
2 ägg
1,4 dl vetemjöl
4 msk kakao (gärna mer)
1 tsk vaniljssocker
1 krm salt.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser med en sked eller en elvisp och rör runt. Häll sedan upp i en smörad form (gärna en sådan form där man kan ta bort sidorna) och ställ i ugnen, på nedersta falsen, i 30 minuter.

Låt dina kladdkakor svalna innan du monterar ihop dem.

Fyllning:

4 dl grädde
Kakao efter egen smak
Socker efter egen smak.

Topping:

2 paket fingers
2 paket Polly

Montering:

Varva kladdkakorna med chokladgrädden.
När sista delen är pålagd täcker man tårtan med den restrerande grädden.
Ställ gärna en stund i kylen för att få den lite fastare inför nästa moment.

Dekoration:

Peta fast fingers runt omkring tårtan, de kommer fastna fint i grädden. Knyt ett sidenband runt tårtan för stilfull effekt (plus lite stabilitet). Placera ut Pollysarna på toppen efter önskad formation.

Så. Kladdkaka deuxe!

Enjoy!


Kommentarer

  1. Wow vilken häftig tårta! Snygg!

    SvaraRadera
  2. Den ser fantastiskt god ut! Jag ska inte visa den för sonen, då kommer en sån att stå på önskelistan till jul. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till jul??? Är det julkappsönskningen nr 1? Choklad?

      Den var jätteenkel att göra, bara så du vet :-)

      Radera
  3. Ser fantastisk ut! Ska göra en till dottern på onsdag.
    Men jag funderar lite på hur är den att skära i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite trög så använd en vass kniv.

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg