Att vakna till liv

Tåget gungar i sakta mak genom det skånska morgonlandskapet, utanför är dimman vit men ändå näst intill genomskinlig och inne i vagnen är det tyst och kvavt. De duggvåta jackorna gör luften fuktig och varm och små, lätta snarkningar varvas med tangenbordsknackande och tidningsprassel från mina medpassagerare.


Det här är min verklighet varje morgon, att gungas från Hjärup till Helsingborg, på ett tåg som sällan är i tid men som har en tyst kupé som jag tycker om. Med mobilen i handen surfar jag runt i cyberrymden, tittar in hos bekanta och vänner, tar del av kompisars vardagsbestyr på FB och läser nyheter för att ta reda på vad som händer i den riktiga världen, den som pågår där utanför, utanför den varma, fuktiga och tysta vagnen.

& här startar jag, kommer igång, får lite egentid och lite vila samtidigt. Även om det är tillsammans med ett tjugotal totala främlingar så är det tid för reflektion, eftertanke och ro.

& det är ju ganska bra det också. Det finns ju helt klart sämre sätt att börja en fredagsmorgon, än med en kaffe i handen och det vackraste av skånska landskap passerande utanför fönstret i sakta mak.

Nu är jag redo för den här dagen.

Välkommen.Kommentarer

Populära inlägg