DET SOM ALDRIG BORDE HA HÄNTjag vet att han tycker att jag inte borde ha inträffat, som en tsunami som plötsligt kom från ingenstans och förstörde allt han kämpat för. som att jag har smutsat ner hans liv. att det var jag som fick honom att frångå alla de där principerna som någon man sagt till andra män att skrivit ner i en bok och som du följde som om det vore sanning. 

& det var det ju, din sanning. du får ångra den så mycket du vill, men jag kommer aldrig tillåta att du skyller det på mig, det var aldrig jag som satte gränserna men det var du som tänjde och sen bröt dem när du hittade ett kryphål i den i en sanning som du kallade din.

så lite respekt jag har för det där, ni vet, det där när män kan komma undan med vad som helst bara för att någon annan man har skrivit det någonstans, eller godkänt att det är så det ska fungera. personligen hade jag aldrig satt mig i den situationen, för jag styr över mig själv, jag beslutar var jag går och vem jag umgås med och på vilket sätt. det har aldrig funnit något annat sätt, det är så det måste vara. det är för mig obegripligt hur folk väljer att anpassa sig efter vad andra tycker, tänker, bestämmer (undantaget reglerade demokratiska lagar)

på det där sättet män gör när hjärtat för ett tag är mycket starkare än hjärnan, viljan och det du trodde var den rätta vägen. du bröt allt det du trott på och för det kommer jag alltid vara ormen i paradiset. fast jag tillgodosett allt som behövdes för att följa en bok jag ser som science fiction. för det är det som är kärlek, eller möjligtvis åtrå, att anpassa sig, att ge en del av sig själv för det större vi.

den onda, lockerskan, Carmen.

men du förstod dig aldrig på det fria valet, du hade kunnat valt bort mig, trott på din bok och på dina sanningar skrivna av män som gjorde precis som de själv vilje. män som inte levt under vår livstid, som anpassade boken efter vad som passade dem. inte efter vad hjärtat säger till oss. 

en bok fylld med ord. ord som inte är lag kan tolkas och är inget rättesnöre, det är en chans att komma undan det man inte vill att andra ska ha eller förstå. det är en chans att hålla folk i schack samtidigt som man hittar på undantag för inför döden kommer vi alla att ha velat uppleva så mycket vi bara kunnat. även de som påstår motsatsen.

den egna viljan. jaget. antagligen gör du det det inte fortfarande. tror på den alltså. antagligen är det fortfarande jag som är syndabocken i historien om  ditt liv, den du kommer prata om med ilska och ånger inombords, den du kommer säga lurade dig, den som du aldrig borde ha träffat. den som bröt mot alla dina principer, som fick dig att ifrågasätta din tro och som till slut fick dig att gå över gränsen till vad du egentligen ville tillåta dig själv till.

men du gjorde det. det var ditt val.

kanske ångrade du det redan då, kanske växte något inom dig från första stund. skammen, vreden av att blivit lockat till det mest förbjudna. 

sen gick åren, de gör ju alltid det, och när död, och sorg som är för stor att hantera plötsligt får en att inte ens kunna andas utan att det gör ont i precis varenda del av kroppen, död och sorg som krossar allt det som ett litet barn tar för givet. då fick du inte plats. är det kanske det som smärtar, att jag övergav dig när jag knappt kunde förstå hur jag skulle kunna orka leva en enda dag till. hur livet skulle kunna gå vidare utan att det viktigaste människan på jorden inte längre existerade. var det så. 

för plötsligt fanns du inte där för mig längre, jag respekterar det. men jag hade aldrig undvikt, avvisat någon på det sätt du gjorde,och fortfarande gör. 

Jag ångrar inte oss, jag tror bara att det hade varit bättre att det aldrig hade hänt. för du fanns där när jag var tunn som ett skelett, du lät mig bo hos dig, du lagade mat när jag ute orkade. du var den som höll mig uppe när jag föll handlöst av och till när smärtan var så svårt att hantera att det inte fanns något annat att gör än att bryta ihop och gråta tills tårarna till slut tog slut

därför är det så svårt att förstå, hur du idag kan avfärda allt, som om om det aldrig hänt.

en gång var det fint, nu är det det förstört.

Kommentarer

Populära inlägg