att unnadet kanske är något med åldern, det där med att unna sig saker. som att ge sig själv en klapp på axeln när ingen annan gör det (eller när andra gör det men det är ju viktigt att jag själv också uppskattar mina bidrag/uppoffringar/arbetsuppgifter eller vad det nu kan vara). det är viktigt, att ge sig själv uppskattning och uppmuntran, även för de små sakerna. och i går tyckte jag att jag minsann var betjänt av något annat än mina vanliga pennor från H&M.

så igår unnade jag mig iaf en liten penna som kostar mer än av vanlig blyerts, så kan vi säga. men den är inte till för att skriva med, den är till för stränga ögonbryn, förvånade ögonbryn, flirtiga ögonbryn och casual bryn. bryn on fleek för att tala ungdomarnas språk (herregud vad jag börjar bli gammal).

och visst känns det lite extra att kunna välja något av det bästa? det behöver inte vara stort, flådigt eller något märkvärdigt. för mig var det en ögonbrynspenna. men från ett av de bästa märkena på just sådana attiraljer. det kändes bra att inte behöva bry sig för mycket om priset (jag är ingen kardashian trots allt, nån måtta få det vara) utan mer om färgen, formen, krämigheten. ytligheter, jag vet, men ibland behöver vi blanda ut det allvarliga med lite lättare och rundare former. sånt som inte sticker hål en mjuk tillvaro utan som bidrar till den.

så det gjorde jag igår, jag unnande mig något fint och ytligt som varken skrämmer enhörningar eller dr. snuggels. molnen är intakta och mjukheten består. en klapp på axeln, det behöver vi alla ibland.
Kommentarer

Populära inlägg