Våren är på gång.


Ljuset är här. Äntligen finns det möjlighet att se den blå himlen men än vara någon enstaka gång mellan den grå massa som legat som en blöt filt över mina delar av Skåne de senaste månaderna.


Men nu, nu märker jag skillnaden. Det är ljusare längre, det är ljust på morgonen, det går plötsligt att fotografera utan att allt bara blir grått och trist. Här förvisso med min mobilkamera men bättre än inget.


& när ljuset inte infinner sig och dagarna mest går så infinner sig inte lusten att blogga. Förhoppningsvis vänder det nu. Jag känner att skaparlusten har återvänt, att jag ser bilder framför mig som måste få komma ut. Jag har en idé om ett diy-projekt jag skulle vilja göra.


Jag (vi) är inte den som ändrar om så mycket. Loungesoffan och Jetssons står där de gör, matsalsbordet har inte flyttat på sig, tv-soffan står också där den stått de senaste fyra åren. Men småsaker går ju att ändra. Jag är tex trött på mina popart-tavlor i loungehörnan, jag behöver hitta något nytt till tavellisten där. Tavlorna kan få komma upp i trappan i stället.


Tv-bordet köpte jag 2007 när jag flyttade in i min första köpelägenhet och det har varit med om mycket och är rätt tråkigt nu för tiden. Så kanske är det något att förändra, jag har en idé ang det där som jag ska försöka få till för en billig peng.

Mattor. Mattor behöver vi nya men det är nog det absolut svåraste att hitta, vi har funderat och tänk i snart två år men kommer inte riktigt fram till något som passar oss. Vi vill ha en stolor matta i loungedelen som är så pass stor så att soffa, fåtöljer och bord står på mattan.Mattan i tv-hörnan är min gamla och allt för trist. Matsalsmattan är en nödlösning som varat allt för länge. Men mattor kostar mycket och är svåra att hitta (dvs, något vi båda tycker om) men skulle göra mycket.


Annars är jag nöjd med vårt vardagsrum, det är tre funktionella delar i ett och alla har sina användningsområden. & jag tänkte häromdagen på hur mycket vi har gjort i det här rummet sen vi flyttade in. Spacklat, satt väv och målat alla väggar, målat taket i tv-delen, satt in glasbalustrad, byggt ljusinstallation, målat alla fönsterkarmar vita, putsat spisen, satt in eldstadsinsats och bytt stenplattan framför.  Ja det är stor skillnad från när vi köpte huset. Ska se om jag hittar lite förebilder att jämföra med, det är alltid kul att se.


Populära inlägg