om jag bara kunde fylla mitt hjärta med godhetKENTFESTdet är svårt att beskriva, känslorna som strömmar in i kroppen och får hjärtat att banka, tårarna att rinna, lyckoruset att fullkomligt gå amok och leendet som aldrig tycks ta slut. aldrig.för det är alltid så jävla bra, alltid. det är aldrig några kanske och tveksamheter. det är kärlek rakt av, kärlek till ett band, en epok, texterna, tonerna, stämningen. kärlek till publiken. kärleken till allt.
Jag är ingen jävla ängel och du blir först mot väggen som ett varnande exempelhela dagen var magisk. att träda in på ullevi, under regntunga skyar även då smhi slovat sol och uppehåll, och se hela upplägget gjorde att glädjekänslorna genast satte av i galopp. vad gjorde det då att det regnade lite? jag fick en drottningkrona och då blev allt så mycket bättre. precis allt var så mycket kärlek. precis hela tiden. kärlek, kärlek och ännu mer kärlek. från de som sålde maten, de som sålde ölen, från de glada flickorna som delade ut kronor och vimplar, till funktionärer som önskade oss en bra dag till poliser som skämtade om att vi kunde väl stanna utanför området så att de hade någon att prata med för det var ju så tråkigt att stå där ensamma under konserten :-)precis alla var glada, lyckliga, trevliga, fyllda av kentfestandan som på något sätt uppstod. det var som att ta de allra bästa delarna ur en fantastisk festival och sammanfoga just de bitarna under några timmar en eftermiddag och kväll i ett somrigt och vackert göteborg.och konserten var magisk, underbar, förtrollande, gudomlig, strålande, härligt sagolik. visserligen en trevande början men den slog sen ut i full blom och jag var i extas. världens bästa band (ihop med depeche mode). och när de spelade utan dina andetag som sömlöst gled in i en av mina absolut bästa kentlåtar m så trillade stora tårar ner för min kind. för m är en låt som för mig handlar om min mamma. den vackraste av kärleksförklaringar, de ondaste av ord.
Jag tog en roll när du blev sjuk
En roll som krävde hårdare hud
Min kraftreserv den tar snart slut
Som min tro på en ingripande gud

och när jocke berg uppmanade prick alla att ta sitt ansvar och gå och rösta i höst, för citat: Alla vi som är här, det är vår skyldighet. För de kommer att finnas där, de jävlarna  och – Vi har ett kollektivt ansvar att sparka ut rasisterna slut på citat, så rös jag och sträckte per automatik upp armarna i luften och skrek för allt vad rösten höll. jag och 15000 andra. och sen spelade de sverige. och ståpälsen var ett faktum.
Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst

Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

och sen avslutade de med en av min absoluta favoritlåtar genom tiderna och kanske kents bästa låt. om jag öht ens kan ranka alla låtar jag tycker är så fantastiska.mannen i den vita hatten (16 år senare) är och förblir den enda låten kent kan avsluta en konsert med. och eftersom de alltid lägger till en extravers på slutet, som antingen är nyskriven eller någon de använt innan och som inte finns med på originalet så håller spänningen i sig tills sista sekund. och eftersom det är i princip omöjligt att uppfatta allt som jocke berg sjunger blir det en extra dimension av mystik :-)


den blir inte bättre än så, det är helt omöjligt. jag kan inte ens tänka mig något annat.


när vi sedan vandrade hemåt genom den ljuvliga juninatten var det bara en massa glada och vänliga människor omkring oss, människor som precis som oss fått några timmar av tro, hopp och kärlek av sverige, i mitt tycke, bästa band.


jag somnade lycklig, som jag alltid gör efter en kentkonsert. tänk vilken fantastisk inverkan ett rockband från eskilstuna kan ha på lilla mig. som gör att jag under två timmar skrattar, sjunger, dansar, gråter, tjuter, skriker, höjer armarna i luften och älskar så som man knappt tror är möjligt. det är ju trots allt "bara" ett band.men det är mitt band. 
Kommentarer

 1. Fan. Nu börjar nästan jag gråta. Å jag som sitter på tåget.
  - varför gråter du lilla vän
  - jo du förstår. Någon jag inte har träffat och eg inte känner men tycker om ändå skrev så vackert om det här bandet från Eskilstuna som jag själv så oerhört gärna velat gå på men inte kunde
  Men hallåååå. Hur rubbad är inte jag då.
  Nu måste jag byta spellista och njuta lite
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du förmedlar verkligen din glädje och lycka över upplevelsen så att jag känner den. (Trots att jag inte är nåt Kent-fan).

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg