planerar dagen och kanske lite kyrkobesök.

god morgon!


lördag och en härligt solig dag ligger framför oss. accuweather lovar upp till 26 grader så det blir klänning och lätta sandaler för hela slanten idag. skönt som kontrast till gårdagens jeans.idag blir det en promenad till peterskyrkan och förhoppningsvis ett besök uppe i kupolen. den är mäktig som tusan och det är svindlande att stå inne i kupolen och titta ner.  sen måste vi nästan gå bort till fontana di trevi, den har vi inte hunnit med men kanske idag. fontana di trevi och spanska trappan, lite shopping (eller fönstershopping) och cafe- och restauranghäng.låter som en bra dag i mina öron.

det är näst sista dagen här och jag kan konstatera att jag verkligen älskar den här staden. maten, vyerna, sevärdheterna, storslagenheten, pulsen. ja i princip allt. allt utom trafiken. att åka taxi här är en nära-döden-upplevelse av sällan skådat slag. nämnde jag att vår taxi körde i 180 km/h hit? ja jag gjorde nog det va? för hjärtat var i halsgropen och jag vågade inte titta och det borde jag ha berättat.som tur var åker vi inte taxi. det går att gå nästan överallt i innerstaden och till det som är intressant. vi bor nämligen perfekt, strax bakom piazza navona och med allt vi vill se runtomkring.
men nu är det dags att göra sig i ordning. frukosten är uppäten och klockan är redan kvart över nio. med andra ord hög tid att ge sig iväg om vi inte vill stå i milslånga köer.hoppas ni har en fin dag. det tänker jag ha :-)

Kommentarer

Populära inlägg