när en fantastiskt älskad fyller moppe

älskade

idag fyller min älskade katt femton år. i femton år har han vandrat omkring på den här jorden och gjort människor lyckliga (iaf mig och det räcker långt). jag minns hur liten han var när han kom till mig och min mamma. jag ville egentligen inte ha en katt (har haft många innan men alltid fått ge bort dem eller blivit av med dem av olika anledningar) men eftersom mamma var döende i cancer så fanns det liksom inte så mycket att sätta emot. och kanske var katten mer för mig än för mamma, bara att jag inte visste det då.och idag är jag bara tacksam för att hon propsade på att vi skulle ha katt och att det var just lilleman som kom till oss, till mig. för kärleken mellan oss, den är som ingen annan (jaja, så känner alla men låt mig hållas, i alla fall idag *s*) och jag blir varm i hjärtat av att hålla honom i min famn eller när han kommer uppkrypandes på natten och sa ligga tätt intill i sängen.älskade knytt!
femton år
femton år är en gedigen ålder för en kise och vi pratade igår om att han inte känns så gammal ändå, han är ingen kattunge, det är han inte, och lat det är han, så det förslår. men ibland får han stollaryck och far runt i huset med en jädrans fart. speciellt efter att han bajsat på lådan, då springer han som om han måste springa ifrån lukten, alternativt känner han sig så lätt i kroppen att han måste springa lite av bara farten.men även om han hittar en leksaksmus eller ser en solkatt, då kan han få för sig att springa lite. eller om det kommer en stor, svart hund på gatan, då springer han för livet. uppåt.
hurra, hurra
så idag firar vi. vi firar att Lillen varit i livet i femton vårar, att han är världens bästa, sötaste men kanske också lite tjockaste katt. katten som helst missförstod sitt namn (han är inte liten så de flesta skrattar högt när de hör att han heter Lilleman). vi firar kärleken mellan en matte och hennes högt älskade katt och allt som uppstod den där dagen då vi blev vi och fram tills nu.och jag ska åka iväg och köpa skinka i charken som han ska få ikväll när han och jag firar hans födelsedag framför eurovision song contest. vi ska sitta tätt ihop i soffan, heja på sanna (kanske?), förundras över dåliga låtar och män som ser ut som godisklubbor och så ska vi bara ha det gøy.
för det är inte varje dag man fyller moppe och det måste minsann firas med massa skinka och massa, massa kärlek.
femton år alltså. det är inte klokt vad tiden går.


Kommentarer

  1. Så underbart att du har haft honom så länge. Alla mina katter har försvunnit alltför tidigt. Du har tagit fantastiska bilder på honom. Fantastiska. Jag stämmer in i hurraropen för lilleman. Hurra hurra hurra

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg