in the end of the tunneltunnel of lovelillen fick en födelsedagspresent, som är till för att träna katter. de som tillverkat denna har nog inte träffat min katt. han nosade och prasslade lite och gick motvillig in i tunneln när det åtminstone fans lite prinskorv där. när det inte finns mat är han totalt ointresserad.men jag hoppades. och prinskorv funkade iaf sådär, bättre än utan. men allra bästa funkade skinka. lillen kan lukta sig till skinka på flera kilometers avstånd. och jag skojar inte. innan jag en kommit innanför porten med skinka eller köttfärs är han där och river i påsarna. nästan som ett lejon som kan lukta till sig en zebra. förutom att lillens zebra kommer i en svart eller grön plastförpackning då, annars är det nästan samma.men nu ligger det alltså en orange/svart liten prasslig tunnel på golvet och jag inser att den mest kommer bli använd när det finns skinka i den. vilket det inte kommer finnas särskilt ofta för det hade ju varit ganska ofräscht tänker jag.men han var ju tvungen att ha en present. och förutom tunneln har han fått ett supersnyggt, regnbågsfärgat halsband med en liten pingla på så att fåglarna hör när han kommer "smygandes".och mat fick han ju förstås, lite extra fin mat plus skinka och lite prinskorv. och tunneln skulle man ju kunna se lite som en tuff moppe, tycker ni inte det?  ungefär samma färger som mopparna hade på min tid iaf, yamaha dt och allt vad de hette. jag hade ingen, jag tyckte det var mesigt med moppe. jag kan också ha varit lite rädd för dem. plus att det räknades som raggigt att ha moppe där jag bodde :-)
men lillen fick iaf en tunnel och jag fick mig några goda skratt och en lång stund ensamtid med honom då det bara var jag, han, tunneln och små bitar prinskorv. det är rätt värdefullt det också.och på kvällen var det bara han och jag framför tvn men jag tyckte nog att han var ett ganska tråkigt sällskap för han sov mest hela tiden, men det är väl så tonåringar är, trötta och helt ointresserade av att titta på tv med sina föräldrar. men ligga bredvid, det skulle han. det kunde ju komma något gott och det får man ju inte missa. det gjorde det inte. jordgubbar, salami och ost är inte hans grej helt enkelt.


men det blev en fin dag och en fin kväll för lillen och jag tror att han var nöjd med födelsedagen. inte för att han förstod att det var hans födelsedag men för att det var extra många gosaker och kramar och gos i går och det tycker han om. uppmärksamhet från rätt håll och ett ständigt flöde av mat. då är lillen lycklig. och när lillen är lycklig är jag lycklig.
älskade katt!
Kommentarer

Populära inlägg