hemma hos franciskus


hur söt???
hemma hos påven
har ni det bra där hemma? ser på smhis sida att ni har kanonväder! härligt. det brukar iofs hända när vi åker bort så räkna med en smashing midsommar i år ;-)vi har det iaf kalas! idag har vi hängt i påvens hoods, mest i vatikanmuseet som är enormt och tar många timmar att ta sig genom. vi hade varit förutseende nog att köpa biljetter online innan vi åkte, vilket kostade enbart 2 euro mer per person, men som innebar att det bara var att traska förbi den lååååånga kön in till museet. hett tips om ni ska dit alltså, förköp - online - skippa köerna.
jag fotograferade inte så mycket inne i museet. dels för att jag ville uppleva det utan att göra det genom en lins och dels är det sjukt tråkigt att blogga om samt spara. men några foton tog jag. någon fin staty, något ställe där solen föll in vackert och gav extra karaktär, och det mest förbjudna. men det gjorde jag när vi var på väg ut, då räknas det inte tänker jag.


dessutom, takmålningarna i sixtinska kapellet? hur små? gick ju knappt att se. lite besviken blev man allt och mycket av det övriga museet var minst lika detaljrikt och vackert. 


efter några timmar inne i museet var det dags för energipåfyllning så vi gick sonika ut på gårde och satte oss på en restaurang jag tidigare sett från ett fönster i museet. utsikten var inte speciellt jobbig. så kan man säga.vi tänkte att restaurangen kanske inte tillhör roms topp 10 så vi kände att det nog räckte med något litet. så jag tog fruktsallad = en skål med jordgubbar = perfekt. johan tog en panini och en öl. jag festade till det med en bellini.det är skönt det där, att man kan göra lite hur man vill med mat och dryck. i morse fick vi tex frukost på rummet. förvisso sockerfrukost galore men ändå. caffe latte, bröd, nutella, sockeryoghurt och juice serverat på en bricka. och trots att det inte är min vanliga frukost så var det ju fasligt najs med serverad frukost. men, det är ju semester!

men iaf. efter sixtinska, museet, energipåfyllning så var vi rätt mätta på tavlor och statyer och begav oss hemåt, förbi peterskyrkan och castel sant angelo, över ponte sant angelo och in mot de myllrande gatorna vi bor på.


vårt hotell är inhyst i ett vanligt hus, där minst två före detta stora lägenheter gjorts om till hotellrum. så det finns inga flådiga receptionister eller så, snarare känns det som om vi bor här.


så gulliga!

och över allt springer det omkring päster och nunnor. på ett dygn har jag nog sett fler präster än vad jag sammanlagt gjort i sverige under min livstid. det är märkligt det där, hur väl integrerat det är här nere och hur konstigt det hade varit hos oss att se nunnor som står och hänger på gatan och skojar loss.ja, det är sånt jag tänker på mellan varven, att här finns väldigt många, väldigt påklädda, nunnor (här är ju så varmt! det måste ju vara olidligt!) och väldigt många präster med höga kragar och svarta kläder (också varmt men iaf inga huvuddukar).men nu ska jag inte tänka på det för det är dags att göra sig i ordning för kvällen. ikväll blir det middag någonstans ute och en förhoppningsvis härlig kväll. hoppas ni får detsamma!
på återseende!Kommentarer

  1. Fan vad jag går igång på den där staden. Kan inte se mig mätt på den. Tröttnar aldrig. Och du är på gränsen till oförskämt snygg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår dig, Rom är så vackert så det är nästan är svårt att förstå. Och tänk att du har allt detta framför dig :-) & tack hörru, det var en komplimang som heter duga! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg