eurovison och jag
ciao eurovisionlördag!lördag kväll och jag och katten kollar på eurovision song contest medan mannen är på rock n rollklubb. han valde alltså det framför att sitta med mig och titta på detta spektakel som är mer, som jonas gardell uttryckte sig på fejan, friskis & svettis än schlagerfestival.


eller well, katten tittar inte, han verkar ha somnat gott vid min sida och bryr sig inte nämnvärt om tävlingen. men jag har laddat upp med goda ostar, jordgubbar och milanosalami och fnissar glatt åt alla konstigheter folk hittar på. har sett de två favoriterna, conchita och sanna och de var väl imponerande och visst hejar jag på sverige men jag tycker nog att nederländernas låt är både bättre och mer hållbar.fast i år verkar det verkligen vara en tävling i dålig smak. pastellkostymer, kvinnor i djupa urringningar som tvättar (!!!) på scen med utmanande blickar  (och en låt som jag inte tror någon kommer ihåg eller knappt hörde), tvillingar som snurrar ihop håret och gungar gungbräda, folk som springer i ekorrhjul och folk som hoppar studsmatta (inte samtidigt, det hade inte varit konstigt, det hade varit imponerande)men det är som vanligt underhållande och visst behöver många låtar något som tar bort fokus på själva låten. det är väl därför österrike och sverige står stilla på scen och inte har massor av distraktioner. och nej, jag tycker inte att skägg på en kille som är utklädd till tjej är speciellt distraherande, jag tyckte hon är asvacker och grym på att sjunga.men hur som helst, underhållande är det och folks facebookkommentarer är halva nöjet. och jag saknar fina pers legendariska eurovisonfester som alltid gick av stapeln runt hans födelsedag (som om jag inte minns fel är i morgon) där det alltid var tävling där vi fick var sitt attribut att titta efter, typ muskorta kjolar eller pukor på scen, och när vi såg de attributen i ett framträdande och skrek ut det på festen så fick man en shot (hb smaksatt med något från typ saturnus, det var klass på oss på den tiden) att svepa. dessutom kunde man få extrashot om man kunde påtala att en låt var lik en annan känd låt eller om en artist var lik en annan känd artist.
jag var grym på den tävlingen. vilket iofs slutade med att jag typ fick gå hem klockan elva och mådde allt annat än bra dagen efter. men så går det när man har, som det verkade då, en naturlig talang för att se likheter med eurovisionartister och niklas strömstedt. det är också en talang...
men nu hejar jag nog faktiskt på nederländerna, vars artister givetvis är en klockren avbildning av johnny cash och june carter men dte spelar ingen roll. bra låtar är bra låtar. vackert och finstämt och framförallt en bra låt. och så en liten tumme för sverige. bara för att liksom.
viva la diva på er och hoppas ni har en bra lördag, wherever you are.
Kommentarer

  1. Holland var min favorit. Fast jag ska ärligt erkänna att jag nog inte lyssnat på alla låtar. Har en tendens att gå all in, men blir under resan så uttråkad att jag hittar på något annat

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg