en ny dag, nya tagbuongiorno!
gårdagen blev ju lite sådär, som ni förstår av de förra inläggen. men nu har jag fått vila en kväll och en natt och känner mig mycket bättre, redo att ta mig an rom.men vi hann ju med lite i går i alla fall. som att äta pizza och glass, vandra lite i kvarteren och besöka kända torg och byggnader. så även om kvällen var händelsefattig (låg i sängen och kollade på hannibal, inte helt illa det heller) så har jag iaf lite att visa er. häng med!
vi började med att checka in på hotellet, som var helt omöjligt att hitta vid första anblicken. men när vi väl hittat rätt fick vi ett lagom stort rum som duger gott åt oss. vi bad om lite restaurangtips i receptionen och fick mimi e coco som rekommendation. så vi knallade dit, en lokal liten restaurang, med både turister och boende, och slog oss ner i den alldeles perfekta värmen som omger rom just nu.


där åt vi pizza och blev bjudna på ett litet glas limoncello. when in rome...


där satt vi och tog det lugnt ett tag, vi var båda rätt trötta och att sitta ner i lugn och ro var precis vad som behövdes.
mätta och belåtna gick vi vidare. först hamnade vi visst på en gelateria och sen kom vi snabbt fram till piazza navona som ligger ett långt stenkast från hotellet.  där blev de de obligatoriska fotona. hus, skylt, lejon, kissande man. torget är alltid fullt av turister så det är en sjudande härlig plats att strosa förbi.
efter lite strosande på diverse smågator, inget är rakt och tydligt här, verkligen motsatsen till manhattan, letade vi oss fram till pantheon. denna magnifika byggnad som jag besökt många gånger innan men som går att se hur många gånger som helst. här är det alltid massor av folk och inne i pantheon tittar alla uppåt. hålet där solen skiner in, det är det alla tittar på.


i går blev solstrålarna som letade sig in till ett alienhuvud och det var riktigt häftigt. är det härifrån bilderna på aliens har tagit form kanske?


sen tog jag slut och behövde gå tillbaka till hotellet för vila och återhämtning. men vi hann få i oss lite mat, dryck och tillskansat oss lite kultur.


det är ju faktiskt ganska bra jobbat under förutsättningarna. :-)


men nu är det en ny dag och vi ska besöka vatikanmuseet och sixtinska kapellet. så det är väl dags att sätta fart. men vi hörs snart igen!ciao!Kommentarer

 1. UNDERBARA bilder! (Jag behövde skrika ut det ordet ;)) Närbilden på pizzan är himmelsk. Du tar bra resebilder, lockande och bra substitut för en trött kvinna hemma i Skåne. Ett Skåne som just nu slår rekord i att vara varmt och soligt och vackert till max.
  Keep on njuting! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du! Pizzan var himmelsk, I shit you not. här kan dom det där med att göra pizza! Ni verkar ha det asgött hemma, det är ju trots allt allra bästa, svensk sommar. Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg