att känna sig lite carl von linneisk
jag och min trädgårdvilket väder vi har haft. jag är totalt överlycklig och i går var vi ute prick hela dagen. så mycket och länge att jag nästan kände mig sjuk när klockan var åtta på kvällen och bara ville duscha och krypa till kojs. se vad mycket luft, sol och arbete kan göra med en :-)


men det är ju så underbart. jag pysslar om mina plantor, vattnar, tittar till dem, flyttar runt växthusen så att de får optimalt med sol, ser till att de inte torkar ut. och det är så vansinnigt mysigt att lulla omkring i trädgården och liksom bara älska stället. och inez som gång på gång utbrister hur mycket hon älskar vår trädgård. det är härligt det.


och jag fortsätter mina odlingar, vilket verkar sysselsätta ungefär 90% av alla husägare just nu. pallkragarna börjar visa spår på sallad, dill och potatis och kattspår. de ser ju ut som förnämliga kattlådor de häringa pallkragarna och det finns folk i området som alltid har sina katter ute och katterna verkar bajsa lite över allt (gräsmattor, sandlådor, odlingslådor). det är helt omöjligt att värja sig mot för även om jag skulle vilja skrämma bort katten med att spruta vatten på den så är jag ju aldrig där när han (jo vi vet vilken katt det är, det hjälper inte) härjar loss i trädgården och både pinkar och bajsar. så jag har satt upp mitt eget g(e)rillastaket i odlingslådorna för att slippa både katter och fåglar som kan tänka sig mumsa friskt eller riva loss i mina odlingslådor.


sen ska det till koppartejp kring kanterna på odlingslådorna så att vi även slipper sniglarna. hela trädgården är full av free loaders.det roliga med odlingar är ju att det hela tiden triggar till mer. i förrgår sådde jag mer dill (i en kruka) samt gav mig på det antagligen helt omöjliga uppdraget att driva upp rosmarin utan att förså. vi får se hur det går helt enkelt. och i går gjorde jag i ordning en avgränsad yta i vår "slottsträdgård" där det ska få växa blåklint och fjärilsblommor i sommar. förhoppningsvis lockar det till sig både bin och fjärilar. pollinering är bra skit.och snart ska tomatplantorna planteras om i grålerakrukorna jag handlat på plantagen och sen ska de får växa sig starka och härdiga inomhus i minst en månad till innan det kanske är möjligt att flytta ut dem. det finns mao massor kvar att göra i trädgården om man vill. och det är så mysigt när alla är ute en hel dag. barnen äter glass och studsar studsmatta och springer från hus till hus och i emellanåt rusar iväg till lekplatsen alldeles bredvid. och vi, vi pratar med grannarna som kommer förbi, skojar lite med med dem och pratar om den kommande fibern som kommer börja grävas ner i cirka augusti.


det är verkligen härligt med en sådan gata som vår på våren, då man/kvinna går ur huse och börjar plocka i sina trädgårdar, leker med sina barn på gatan eller bara spatserar förbi med hunden och byter några meningar.


så glad att vi bor här. det finns faktiskt inget bättre.


Kommentarer

Populära inlägg