att hänga lite i loungen
roma


vi är på väg. väg till the city of amore, rome, roma, rom. en stad fylld med världens bästa pasta. sån där som man drägglar av bara man tänker på att få stoppa en stor gaffel fullsnurrad med spagetti  i munnen.


byggnaderna, de maffiga, storslagna, historiska byggnaderna. de som det skrivits böcker om, de som man måste besöka, de som man redan besökt men gärna återkommer till.
så vi är på väg, vi har iaf lyckats ta oss över sundert och landat i sköna fåtöljer i sas loungen. loungen som erbjuder gratis mat, dryck och wifi. men för mig, som inte trycker i mig mängder av gluten, socker och kolhydrater i tid och otid är maten rätt bortkastad. bröd, kakor, flingor.


men det finns gott kaffe och läsken är gratis, så även vinet och eftersom min flygrädsla är som den är, ständigt närvarande i större eller mindre omfattning så lugnar jag de värsta nerverna med ett glas vin innan flighten.


flighten som jag inte ser fram mot då sas lyckats med konstverket att ta bort min incheckning från i går (rad 5, plats A & B) och placera mig och Johan, dels längre bak, dels på olika platser. för en flygrädd är det inte optimalt. speciellt inte som jag bokade resan i oktober och checkade in i går eftermiddag så snart det bara gick, för att få bra platser. känns ju helt lönlöst att anstränga sig om de ändå bara ska sjabbla bort det hela.


det finns en notering i gaten att vi vill sitta ihop. men risken är ju att det 1) blir mycket längre bak 2) inte går att ordna då det är en fullbokad flight. så jag räknar med en flygtur i ensamhet. vilket är trist då jag som sagt bokade tidigt, checkade in tidigt och det är en semester på tu man hand.


ja, så jag dricker vin och försöker glömma bort faktumet att jag kanske inte har någon att hålla i handen om jag blir rädd.
och i loungen surfar vi, läser glammiga tidningar och jag tittar på mitt nypåfyllda cremeinnehav. allt är slut i skåpet där hemma så jag fyllde på med ansiktskräm, ögonkräm, ansiktsmask man har under natten och som jag inte behöver tvätta bort. samt solskydd för ansiktet. och i samband med det fick jag en liten necessär fylld med godsaker från clinique. en liten solkräm, ansiktskräm, läppstift, nagellack, sminkborttagning och nån annan kräm. superbra!


så på det hela taget är allt kanon, förutom den lilla gnagande oron som heter flygrädsla och som kommer hoppa fram och visa sitt fula tryne om det blir den allra minsta turbulens under flygturen.men vi hörs förhoppningsvis ikväll, då jag landat på hotellrummet, fått en första glimt av rom (på drygt sju år) och nerverna lagt sig tillrätta.för nu drar vi.


ciao!Kommentarer

Populära inlägg