fotsulor svarta av asfalt och för mycket dans


jag var tjugoett år men jag minns det fortfarande, som om det var igår.

då när jag gick barfota hem genom malmö på morgonen efter en riktigt sen fest. en fest då det pratats för mycket, druckits för mycket, antytts för mycket. sådär så att kinderna blossade röda och hjärtat slog extra slag och man visste att om jag bara rör mig en centimeter åt fel håll så kommer vi att vara förlorade.

så jag satt stilla och lät natten ha sin gång.

i en soffa någonstans på väster redogjorde vi för två liv som aldrig riktigt korsat varandra, bara snuddat vid varandras sådär som man gör i små byar och i stora gäng. men nu satt vi ändå där, mitt i en brinnande sommarnatt, i en nedsutten soffa någonstans på väster.

natten då han lovade mig sitt lite haltande hjärta när han dog.

det var en magisk natt, en sådan jag minns, kanske just för att det aldrig fysiskt gick över gränsen. kanske för att jag fortfarande har en bild av honom som en fin kille, en kille med oregelbundet hjärta, lugna andetag och ett vackert hår som jag aldrig rörde.

jag var fri men det var inte han. och natten blev till morgon och vi hade pratat oss hesa, skrattat och druckit lite för mycket av något alkoholhaltigt. men aldrig passerat den osynliga men ack så lockande linjen mellan rätt och fel , aldrig tagit några förbjudna steg.

en pojke med en flicka i ett annat land, en flicka han ärade trots att även hans hjärta fladdrade okontrollerat och blickarna brände den där natten.

men på morgonen när vi gick genom staden som så sakta började vakna gick vi också mot vårt slut. ett slut utan någon början och någon mitt. men ändå ett slut.

och han följde mig ända hem, mig och mina barfotade fötter som var svarta av asfalt och för mycket dans.

och när jag gick och la mig den morgonen gjorde jag det med okyssta läppar och ett hjärta fullt av känslor som likt en eld fick kvävas innan de ens tog fart.Kommentarer

 1. Vackra ord. Och vackert foto!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt inlägg! Älskar det.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Håller andan när jag läser, för det är så fint. Och känner att jag är glad att jag är tillbaka. Inte bara i min blogg, utan här. Hos dig. Och dina vackra ord.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg