bästaste, bästa

ännu en underbart dag!hela jag är som ett under av avslappning. de här vackra, varma dagarna har verkligen varit som balsam för kroppen och själen, det finns knappt ord för hur bra jag mår när solen står högt på himlen och det går att gå omkring i linne och t-shirt.vi har ätit nästan alla våra måltider utomhus, suttit i solen och kisat och njutit av den 20-gradiga värmen som plötsligt drog in över oss. arbetat oss svettiga i trädgården, dragit med en jordig handske över en fuktig panna och efterlämnat fläckar av jorden vi precis planterat blommor, örter och potatis i.


bästa, bästaste, mest bäst, stjärnstopp.


och jag tittar ut över trädgården, som för tillfället är ett kaos av utgrävningar och förbättringsprojekt, och känner hur mycket jag älskar det här. att kunna gå ut med barfotafötter som blir våta av morgondaggen, se den sneda magnolian slå ut mer och mer under dagen, se tomaterna växa sig större, millimeter, för millimeter under den varma solen.


en egen trädgård. det måste vara det allra bästa!
och jag njuter sannslöst, som om det inte fanns en morgondag. och trots att jag vet bättre så får jag för mig att det kommer vara så här för alltid. nu är sommaren här.


nåja, den dagen, den sorgen. nu är det varmt och skönt och shortsen använts mer än flitigt. kaffet smakar underbart i solen och den lite strama huden känns  uppfriskande.


och ljuset. jag skulle nog kunna tjata mig blå om ljuset. det är så fantastiskt att klockan just nu är kvart i nio på kvällen och det är fortfarande ljust ute, även om solen har gått ner och det strax blir mörk. men ändå. ljust, kvart i nio. det är banne mig inte dåligt.


men all utetid och allt trädgårdsarbete har gjort mig supersömning så det är nog snart dags att krypa ner bland svala lakan och sova järnet. i morgon är en annan ledig dag och vi har inga speciella planer. det har lovats regn så jag kan tänka mig att slappa i soffan men en bra film eller serie. det finns ju lite påskgodis att mumsa i sig. kanske ska passa på att slappa totalt.det är ju inte fel det heller.


Kommentarer

Populära inlägg