bästa balkong och trädgårdstipset!

smultronplantoralltså. förra året köpte vi sex smultronplantor. två stod lite fel och dog, den ena av för mycket vatten/regn och den andra av för mycket sol och för lite vatten.


men fyra av dem placerade vi på ett annat ställe, ett ställe där de fick mycket sol men även lite skugga på eftermiddagarna. och de stod alltid i blickfånget så de var lätta att komma ihåg att vattna eller känna efter om de behövdes vattnas alls.


och det var nog förra årets bästa investering. sex små smultronplantor inköpta på plantagen för vad jag minns ett ganska modest pris. plantor som myllrade av de allra sötaste små underbart goda smultronen. det var nästan så mycket att vi inte hann äta upp dem. då förstår ni hur mycket det var. och den första blomman har redan börjat komma på plantorna, jag ser framför mig en minst lika god skörd i år.


och det kommer bli ljuvligt att sätta sig på marken bredvid och smaska smultron så att det står härliga till. för de är ju så man äter dem allra bäst, nyplockade rakt från plantan eller på ett strå.


så detta är mitt absolut bästa tips. inhandla lite färdiguppdrivna plantor och plantera dem i en kruka eller spann och ha på balkongen eller i trädgården. ni kommer inte ångra er.Kommentarer

Populära inlägg