att få in ljuset


vårt hus är helt fantastiskt men det hade inte skadat att få in lite mer ljus. eftersom vi har mycket överhäng, som visserligen även skyddar huset, så kommer inte riktigt så mycket ljus in som vi skulle vilja. och på de flesta platser i huset kan vi inte göra så mycket åt saken. men på en plats kunde vi det.

altanen.

på altanen hade en av de före detta ägarna byggt någon slags ställning och lagt på ett plasttak som inte var så där jätteroligt. sen hade det placerats vindskivor vid muren och satts fast plastfönster mellan muren och vindskivorna. allt för att få en skyddad altan där man även kunde spendera tid när det regnade.

och det var ju jättebra, perfekt att kunna använda den delen även när solen inte gassade. men tyvärr innebar det också att ljuset hindrades på sin väg in i huset. dessutom var hela konstruktionen riktigt ful.

så för några veckor sen drog vi bort plasten som täckte vid muren (se bilden här under så förstår ni vart plasten satt) och i förrgår satte vi igång att riva hela schabraket.

vilken känsla.
efter några timmars arbete fick vi så äntligen ner den sista takbiten och ljuset kunde leta sig in i vardagsrummet.

vilken skillnad!

& uteplatsen blev förvisso mindre skyddad men högre i höjd och mer luftig. och skydda den kan vi göra med en stor markis eller ett parasoll.

så nu har vi en alldeles ny altan att pimpa känns det som. med växter, lampor och diverse andra attiraljer som just vi gillar och vill ha.

och ljuset.

äntligen har vi fått in ljuset.
Kommentarer

Populära inlägg