när det är mitt i nattenklockan är mitt i natten och jag, jag kan inte sova.

ska jag skylla på tidsomställningen måntro? för nog gick jag och la mig redan vid nio, vintertid, och det måste ju ha chockat min kropp. den trodde väl att vi  bara skulle sova middag. så nu sitter jag här, mitt i natten med två pigga ögon och en kropp som inte längre har så mycket sömn i sig.

typiskt.

men på andra sidan atlanten är någon på väg hem och jag hann skicka iväg ett sista "flyg lugnt"-sms innan planet lyfte.

jag är dock inte ensam i sängen, även om jag är den enda vakna. för det ligger en katt mitt i  och tar upp lika mycket plats som johan brukar göra. han har verkligen lagt sig mitt i sängen och brett ut sig så mycket det bara går. lite så som barn gör, med armar och ben åt alla håll. fast lillen är mer samla och utdragen.

det är mysigt att ha honom här, att sträcka ut en hand och känna den mjuka pälsen, höra hur spinneriet kommer igång och hans djupa, tunga suckar av välbehag och trötthet. för han har då inga problem med sömnen.

och jag, jag funderar på om det kanske är läge att gå upp och ta något att dricka, sätta i hörlurarna i datorn och se ett avsnitt av white collar tills jag blir sömnig igen. för att ligga här och pilla navelludd går inte för sig.

så får det bli.

Kommentarer

Populära inlägg