ladies and gentlemän, det börjar nu.


jag är återigen på väg, är jag inte alltid det nu för tiden?

återigen på ett gungande och krängande tåg, med huvudet fullt av strategier, förvirring men även en tydlighet som det känns som det bara är jag som ser.

på väg hem till ett tomt hem där saknaden ligger som en dimma kring allting i huset. saknaden som känns värre den här gången, som om tidsskillnaden lagt en extra aspekt på det hela.

men jag vet att det inte är så länge kvar nu och att vara hemma gör det trots allt lite lättare. plus att det är helg och jag kan göra precis vad jag vill.

helgen ligger framför mig och smhi har lovat sol och tvåsiffrigt så jag funderar på att släpa fram utemöblerna, köpa fina korvar och tillbringa större delen av helgen utomhus i den utlovade solen.

det är dessutom dags att ställa fram klockan natten mellan lördag och söndag så från och med då kommer kvällarna vara oändligt långa och ljusa, det kommer bli fantastiskt, som jag längtar efter längre, ljusare dagar.

från och med söndag kväll kommer solen att vara uppe till tjugo i åtta på kvällen men ljuset kommer stanna till efter åtta.

det börjar nu, ladies and gentlemän, det börjar nu.
och jag gungar vidare på mitt tåg, vaggas till ro på väg mot mitt hem, min borg, mitt slott. och jag tittar ut på solen som är på väg ner bakom horisonten. antagligen sista gången på de här resorna för nästa gång jag åker hem kommer solen fortfarande att stå högt på himlen när jag landar i hjärup.

nästa gång jag kommer hem kommer jag vara närmare att få stanna kvar där, närmare en helg med de jag älskar och närmare allt det fantastiska som våren har att erbjuda.

det börjar nu, ladies and gentlemän, det börjar nu.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg