kärlekskludd och matkludd


när man som jag är i en "främmande" stad så får man snabbt vänja sig att äta ute, om man som jag inte vill äta på McD och liknande ställen.

inget konstigt med det, det är inga problem för min del. så länge jag har en mobiltelefon eller folk bredvid mig som pratar om intressanta saker är det lugnt. tyvärr brukar min mobil alltid vara på väg att dö batteriedöden när jag äter middag, så himla typiskt.

och i dag hade jag dessutom världens tråkigaste bordsgrannar, de pratade bara jobb (något om sprängningar, landskap, att inte vilja vara chef och att saker inte diariefördes = boring), hus på diverse öar runt om skärgårdarna runt göteborg och stockholm samt målning av hus. ni förstår, det gav mig ingenting. och till råga på allt så var telefonen så nära batteriedöden att jag knappt kunde använda den.

vad gör man då?

man kluddar. j hjärta h, ritar kalendrar över de kommande månaderna och skriver in saker som ska hända, semestrar, tandläkaren, konserter osv.

man roar sig alltså bäst man kan.

ett annat problem med att äta ute är att det inte alltid är lätt att äta lchf. jag har slarvat en längre tid (ostbågar, jag drunknade i en längre tids ostbågebonanza) men nu kommit tillbaka på rätt spår igen. men det är mycket svårare när man inte är hemma och kan bestämma helt själv över maten.

visst kan jag gå på "fina" restauranger och äta en bra bit kött och bea men det blir för dyrt, en gång javisst, två gånger, nej. så utmaningen nu är att hitta ok ställen att äta på där jag inte går minus varje dag. och det är en utmaning I tell you. Jag skulle kunna gå på Jensens men hur kul är det?

& alla ställen som har mat till ok priser har ju bara kolhydratstinna rätter, som säkert är sjukt goda men som inte passar min mage och livsstil.

så jag trixar och mixar och försöker få till det och idag blev det salsiccia, peccorino och aioli. det låter ju som en helt sjuk middag men det funkade som tur var. men fortfarande, det kostade upp mot två hundra kronor med dryck till. det är i princip hela traktamentet. så man bli inte fet "ekonomiskt" av att vara borta men potentiellt fet kroppsligt av att vara borta.

lunchen är ännu ett problemområde. där jag jobbar finns det få lunchalternativ, eller rättare sagt inget. det finns en restaurang. fine, det kan man leva med, maten är helt ok. problemet är att de gärna lassar upp kolhydrater och sen en liten bit kött. ber man om två köttbitar ist för kolhydrater blir det nej. så då står man där, med en liten ynka köttbit och det blir iaf inte jag mätt på. oavsett hur mycket sallad och sånt jag lassar upp.

vissa delar av världen är inte redo för folk som inte äter enligt normen. de har precis accepterat att ha ett vegetariskt alternativ, ska de nu behöva bry sig om sådana som inte äter potatis.

nej, min själ.

nu raljerar jag lite men det känns så.

då känns det surt att inte vara hemma, att inte kunna bestämma själv, att tvingas betala fullpris för en rätt man inte ens äter hälften av.

men, det är ju inte så lång tid, men jag förundras över hur svårt det är när man inte har tillgång till kök, kyl och frys. hur beroende man är av att kunna få bra mat ute till rimliga priser. det går liksom inte ihop.

så då får middagen bland bestå av lite ost, korv och aioli. det går bra det med men jag hade önskat mig roligare matupplevelser.

så om någon har ett bra tips på en LCHF-vänlig restaurang i göteborg så hojta till, jag tar alla tips jag kan få :-)Kommentarer

Populära inlägg