happy...

kvällarna när det är möjligt att se solen sänka sig sakta och så småningom försvinna i horisonten är magiska. eftersom det, nu för tiden, är en sådan sällsynt syn.

jag har verkligen saknat solen, soltimmarna och ljuset.

förlåt att jag tjatar men det är ju så viktigt det där, det som ibland omnämns som d-vitaminbrist, vinterdepression osv. att kroppen får se en blå himmel då och då, känna solstrålar mot en vintertrött hud, känna solen ta sig ända in i ryggraden och ge liv, lite som i ett tv-spel, tanka mig full med elixir.

jag längtar efter den första riktigt varma dagen, den då jag kan släpa fram en av våra solstolar, plocka fram en dyna och kanske en filt, slå mig ner, luta mig tillbaka och känna värmen sticka mig i huden en liten stund.

det är liksom nu min säsong börjar, jag är inte ett stort fan av hösten, blir inte exalterad av att köpa en massa varma tröjor, tjocka strumpbyxor och dylikt. jag är för frusen för att uppskatta det. visserligen borde vintern vara värre då men i november förbereder jag december och december är ju december. i januari börjar allt lite på nytt och i februari fyller jag år och har bröllopsdag. det får liksom månaderna att kännas lite roligare.

än t.ex oktober. månaden utan ett endaste avbrott och det enda som händer är att det blir kallare och kallare. det är nog min sämsta månad. nu, nu är dte mycket bättre. mars är, som jag sagt innan, lite av en transportsträcka men där oktober går åt fel håll, ja där går mars åt rätt håll.

men vet ni, det är faktiskt på gång. och jag har kollat massor av gamla bilder idag och det är tydligt, även om det kan komma ett bakslag i mars så är våren snart här.

så snart kan jag nog plocka fram den där solstolen, placera den i solen och sitta där tills ansiktet är uppvärmt nog för att det ska kännas som om d-vitaminerna har gosat in sig riktigt i huden och kroppen har fått påfyllning av det där livselixiret.

det kanske inte blir denna helgen. men det kan med lite tur bli nästa.

en helgdag med sol, solstol och friskt luft.

det är vad jag önskar mig just nu.

Kommentarer

Populära inlägg