att lyxa till det lite

godafton!

vilken dag det blev! näsan och kinderna har antagit en rosaröd nyans, beviset på att jag suttit med ansiktet vänt mot solen så mycket det bara gått idag. för det har jag verkligen gjort. frukost och fika har intagits i solen under stor njutning.

fantastiskt.

och jag har hämtat hem lilleman som bott hos sin extramamma när jag är ute och reser. världens bästa ställe för honom att vara på när jag inte är hemma. en liten familj som älskar lilleman lika mycket som jag gör och där han trivs precis lika bra som hemma. och hur lyxigt är inte det att ha en sådant extrahem att tillgå för min älskade pälsboll?

vädret lockade mig dessutom till att handla vackra blommor att pryda huset med, stora höga vackra rosor och en enorm bukett rosa tulpaner som gör att hemmalivet får lite extra guldkant. sen handlade jag en massa god mat att frossa i, det är ju ändå lördag! lyxade till det med goda ostar, korv och rosévin dagen till ära och som ska förtäras under en filt senare i kväll när earth hour drar igång och allt ska släckas och det kommer vara tyst och stillsamt här hemma. bara jag och katten, massor av tända ljus, lite vin och delikatesser.

det finns värre sätt att spendera en lördag på.

men nu måste jag nog sätta lite fart här om jag ska hinna till halv nio, ni vet, det är ju då vi ska släcka för att skicka ett politiskt budskap att vi bryr oss om miljön och att vi måste drar ner på konsumtion av både el och allehanda varor och att vi måste sätta miljön längre fram på agendan.  dessutom tycker jag alltid att det är en sådan bra tankeställare, att se hur svårt det är att leva utan el, om så bara för en timme. Ingen kunna använda kyl och frys, inga lampor, inte ladda mobilen, inte titta på tv, inte spela musik (om man inte har en bandare med batteri förstås), inte laga mat, inte läsa i skenet av en lampa osv, osv.

så klockan halv nio släcker jag ner, tänder lite stearinljus och spenderar lite tid med katten, mig själv och lite god mat.

det känns som en bra lördag det!
Kommentarer

Populära inlägg