vintern rasat ut bland våra fjällar






våren är på g

jag såg det idag med egna ögon, hur floden (ån) rasade, hoppade och levde rövare ute på den skånska slätten. en vårflod som välkomnade oss på vår spontanpromenad.

men kylan gjorde oss uppmärksamma på att än är det inte dags och huvudvärken som fortfarande plågar mig sen nedkylningen gör mig gnällig och tvär.

stelheten i nacken är påtaglig och egentligen skulle jag bara gå och lägga mig. men klockan är för lite och mannen har slängt ut hela vårt förråd i hallen för att sätta upp reglar och annat i en vägg där det ska sitta en väggstol jag fick i födelsedagspresent.

han är så noga, min man. där jag bara hade skruvat (kanske till och med spikat) upp stolen med ett stort hål i väggen som resultat första gången någon skulle använda sig av den så river han halva förrådet, gör ett stort hål inuti garderoben för att kunna sätta upp reglar inifrån (som ingen ser) så att stolen kan skruvas fast ordentligt och hålla för alltid.

men det tar lite längre tid och betyder att hallen nu är belamrad skor, jackor, sladdar och annat bös som man bara stoppar in när man inte orkar anstränga sig mer än några sekunder för att städa undan.

så jag håller mig i vardagsrummet, tittar på nyheter och ajar mig över min onda nacke och arma huvud. och så är jag lite larvigt stolt över de svenska skidframgångarna, trots att jag själv knappast bidragit till deras framgång. men jag är sådan att jag blir så larvig berörd av andras lycka.

fast nu är det ju söndag och dags att avsluta veckan, och jag ska laga kyckling i en god currysås och äta low carbpasta och kanske trycka i mig de sista ostbågarna innan den nya veckan  drar igång med mycket mindre kolhydrater och socker.

njut av er söndag, det ska jag försöka göra.




Kommentarer

Populära inlägg