smärtsamt


härliga, soliga smärtsamma måndag.

det är strålande solsken ute men här sitter jag och spänner ihop käkarna och försöker att inte dra upp axlarna till öronen. att sitta stilla vid en dator hela dagarna gör verkligen inga underverk för nackmuskulaturen och axlarna.

och jag drar ju ut på det där att ta hjälp så länge det går men för ett tag sen slängde jag faktiskt ut en fråga på fejan angående naprapatrekommendationer och fick ett tips till en tjej som jag nu har tid till idag.

som jag längtar.

längtar efter känslan av att inte spänna käkarna, inte ha konstant huvudvärk och inte ha ont varje gång jag rör på mig.

å andra sidan oroar jag mig lite för det där knaket ni vet?! det där som uppstår när man på allvar tror att nu har hen banne mig knäckt nacken på mig. jag gissar nämligen att det kanske kommer ett sånt knak idag, ni vet, då det ekar inne i huvudet som om tusen stammar från den svenska urskogen knäcktes precis samtidigt inne i huvudet.

den känslan.

mer går det oftast inte att knäcka, jag har ingen dålig ländrygg utan det är Malmös tredje stelaste rygg och nacke som är besväret.

så jag längtar, efter hårda tryck på triggerpunkter som sakta men säkert lossar smärtan, tryck på knutor i nacken som efter lagom mycket våld ger efter och näst intill löses upp, efter händer som knådar det ömma, det som ibland gör så ont att jag nästan gråter, efter pianofingrar som hittar mina toner och mina stycken.

det längtar jag efter.

och att iaf några dagar få slippa den smärta som just nu gör att dagarna blir ytterst jobbiga och som gör att jag varje eftermiddag och kväll är så trött i huvudet att jag bara vill slänga mig i sängen och låta kuddarna få bära upp huvudet och nacken och avlasta det smärtsamma tills det är dags att börja en ny dag.

smärtan som gör mig gnällig och som får mig att be min man banka mig på ryggen, trycka hårt, hårt på punkter i nacken tills jag nästan skriker av smärta. sånt som inte hjälper men som kommer ur ren desperation.

då det enda som egentligen befriar mig en stund är värktabletter, en ruskigt het dusch och en rofylld mjukfluffig säng.

det vore väldigt skönt att slippa den smärtan en stund.Kommentarer

  1. Fin bild, den säger något.

    SvaraRadera
  2. Befinner mig i exakt samma situation. Som man kan längta efter att inte ha ont. Finns nästan inte nåt som går upp emot det. The joy!
    /Lilla Rut

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg