när det är kalabalik ute på gatan

vi kom hem senare än vanligt igår efter att ha haft en måndagsdate på en restaurang inne i Malmö.

väl hemma möttes vi av Lilleman som kvickt smet ut. jaja, tänkte jag, han brukar bara vilja vara ute några minuter sen står han och gnäller vid fönstret eller dörren. (ni vet ju vid det här laget att han föredrar värme framför kyla.)

problemet är bara att när han inte gnäller så glömmer jag liksom bort att han är ute. så efter tjugo minuter eller så kom jag på att oj, jag kanske ska släppa in Lillen.

jag öppnar dörren och ropar men ingen katt, däremot står min granne mitt emot vårt hus och frågar vad jag sa, varpå jag sa att jag bara ropade på Lilleman.

Då utbrister både han och vår andra granne, som av någon (just då) oklar anledning också stod ute på gatan mitt i mörkret och kylan "JAHA! Det är Lilleman".

Va?

Lilleman sitter i trädet!

Lilleman gör vadå??? utbrast jag, som inte sett min katt högre upp än 1.10 de senaste åtta åren.

jodå. Lilleman hade passerat över gatan ungefär samtidigt som den stora svarta hunden Zackie kom hem från sin kvällspromenad. och plötsligt morrade Zackie till, Lilleman hade fräst och sen for han kvickt upp i trädet.

som vi skrattade.

dels för att Zackie är världens snällaste hund och inte brukar jaga upp katter i träd (allra minst min), dels för att mina grannar inte fattade att det var Lilleman (det är svårt att missa om man säger som så) och stod där och tittade och inte riktigt visste vad de skulle ta sig till med katten i trädet men främst för att ingen trodde att min lilla tjockis till katt var kapabel till att klättra i träd.

det var en chock för alla, minst sagt.

och det hämtades pallar och stegar för att hjälpa Lillen ner från trädet,vi trodde väl liksom inte att han skulle fixa det där själv. han verkade dock inte bry sig nämnvärt, han ville mest att hunden skulle försvinna. och så fort Zackie var inlämnad och varit det en stund började Lillen klättra neråt. det var ju inga problem alls för honom det där med träd. fast jag plockade till sist av honom från en gren, när jag äntligen nådde honom.

måndagkväll

det är spännande på Blomstergården, det får ni tillstå.

Kommentarer

 1. Hej!


  Har du någon mailadress man man nå dig på? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.


   Du kan nå mig på helene.liedholm@gmail.com

   /Heléne

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg