every rose has it´s thorn

vita rosor.

blommornas blomma. magnifik, ståtlig, vackra färger, passar in i varje hem och doftat fantastiskt.

färska blommor gör mig så glad och tacksam, hur larvigt det än låter. men att kunna gå förbi en blombukett, ta en rosknopp i sin hand, sakta luta sig över med näsan mot knoppen och dra in dess fantastiska doft. det är som att färdas genom varje sommar och varje vår som någonsing genomlevts.

det är helt fantastiskt vad ens doftsinnen kan ställa till med.

därför älskar jag doftande blommor, rosor, tulpaner (ibland), hyacinter etc. blommor med karaktär och som triggar minnen. de är de bästa.

ibland önskar jag att jag bodde i Köpenhamn, där blomsterhandlarna har magnifika buketter till humana priser och allt man vill är att slita upp plånboken och skrika "Jag tar dem alla".

eller att hamna på en midsommaräng där blommorna växer vind för våg och det är möjligt att samla sju sorter utan några större problem. inte för att drömma tramsiga pojkdrömmar, men för att få ihop en vacker midsommarbukett att kunna få dofta och njuta av. ett minne av några lediga dagar i juni då vi firar att ljuset stannar som alla längst och att det är långt kvar till mörkret.

ni vet, de där kvällarna som aldrig tycks ta slut, då man kan sitta utan i vad tycks som en evighet och umgås med sina nära och kära, diskutera våren och sommarens planer, att sätta agendan och stämningen.

det är den bästa tiden.Kommentarer

Populära inlägg