ett tåg där de lata å kloka funderar i kör, över vart dom ska åka å över vem som kör

någonstans på ett tåg mellan Lund och Göteborg

det är som att åka i ett spöklandskap, det har varit mörkt fram tills nu men när nu ljuset kommer så är det en dimmig verklighet utanför tågfönstret.

det är nästan overkligt, som att färdas i en roman där man inte riktigt vet vad som finns där ute. vad som döljer sig bakom det där vitgråa.

och tåget tutar för att varna om vår framfart

vi åker förbi järnvägsnära hus, som fortfarande är ljuspyntade efter julen, det behövs säkert extra mycket sådant här ute, här där det är mörkt som i graven när tåget åkt förbi och mörkret har lagt sig.

kanske åker jag just förbi Båstad, det är svårt att avgöra när jag knappt ser mer än 20 meter utanför tågfönstret men tidsmässigt stämmer det och jag uppfattar skog på ena sidan och en sluttning med en stad på den andra.

men det är bara en gissning, det skulle lika gärna kunna vara vilken stad som helst mellan Helsingborg och Halmstad just nu.

och tåget tuffar vidare ut i dimman, bort från staden och med riktning Göteborg. det är dags för några jobbdagar i min födelsestad och jag ser fram mot att få ströva omkring lite för mig själv och se vad jag minns. om jag hinner ska jag ta ettans spårvagn ut till Munkebäckstorget, där min mormor bodde och den lägenhet som alltid var det fasta punkten i mitt liv under min uppväxt.

men först och främst ska jag jobba, vilket säkerligen innebär att det inte blir särskilt mycket "hänga på stan". framför allt inte när man som jag gick upp fem i morse efter flera timmars orolig sömn. var rädd att jag skulle missa tåget och vaknade därför ofta, ofta mellan tjugo över två och fem i natt. så jag gissar mig till att kommer vara dödens trött i kväll och stanna på hotellrummet, titta lite på Netflix och sen däcka av utmattning.

lite så.

det är ok det också.

men nu måste jag jobba lite innan jag anländer till Götelaborg.

Kommentarer

Populära inlägg