en fantastisk man har gått ur tidenPhilip Seymour Hoffman 1967-2014trots mina empiriska erfarenheter av döden så inbillar jag mig att folk är odödliga. främst skådespelare. jag blir lika chockad varje gång någon av dem dör oväntat. sen berör det mig mer eller mindre. antagligen i samma utsträckning som de har berört mig.

men nu har en av mina absoluta favoriter gått ur tiden, en man jag älskat se göra sitt jobb från den första film jag någonsin såg med honom. eller den film där jag verkligen la märke till denna fantastiska skådespelare.

han som oftast fick spela biroller men gjorde det så förbannat bra att det var honom jag mindes från de där filmerna.

magnolia.

förutom att filmen i sig kanske är en av mina favoriter genom tiderna så var det här min kärlek för Philip Seymour Hoffman grundlades och blommade ut. och sen har det bara fortsatt.

och jag sa ofta att jag tyckte att det var så synd att han alltid bara fick biroller, vilket verkade vara hans öde på den tiden. med tanke på hans kapacitet och storartade skådespel så var han ämnad för något mycket större.

men så hände något, huvudrollerna började komma och jag kan faktiskt inte erinra mig någon annan skådespelare genom tiderna som jag tyckt så mycket om att jag blivit genuint glad över deras framgångar i branschen.

och nu är han död. mannen vars filmer jag alltid sett fram mot att se, mannen som aldrig gjorde mig besviken och som fick mig att älska en skådespelare för att han var en mästare på det han gjorde.

som tur var finns hans filmer kvar och det finns många jag ännu inte sett, PSH efterlämnar en enorm kulturskatt och de här rekommenderar jag er att se om ni inte sett dem:

magnolia
state and main
the master
punch - drunk love
capote
maktens män
doubt
the savages
before the devil knows you're dead
almost famous

se och njut.

och tack för en fantastisk insats Philip Seymour Hoffman


Kommentarer

  1. Han kom in i mitt liv genom the talented mr Ripley. En dryg fan som ändå träffade någon inom mig. Rösten, det grova ansiktet och närvaron/pondusen. Jag undrar förstås hur de ska lösa tredje delen av the hunger games.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg