drömmar om NY


130 dagar.

det är allt tills vi äntligen sätter fötterna på Manhattan soil igen. ja, jag roar mig lite med att dagdrömma när jag ligger här som en satans kåldolme i sängen. insnurrad i täcket så att jag knappt kan röra mig. en flicka måste göra vad en flicka måste göra för att överleva tristessen, so to speak.

så jag inbillar mig att 130 dagar är nästan runt knuten och att jag snart kommer spatsera nedför Prince Street eller Spring Street med en iskall frappuccino från Starbucks i ena handen och ett par shoppingpåsar från både den ena och den andra i den andra handen. och så dyker vi in på en lokal restaurang, slår oss ner i skuggan, beställer in en sen lunch och ett iskallt glas chardonney.

och det är nästan så att jag känner doften av den varma storstaden när jag sluter ögonen, minns kylan inne på Tiffanys som fick mina bara armar att knottras, på Tiffanys där det bjuds på champagne om ringarna man tittar på kostar som ett mindre land i långtbortistan (vi gick mao törstiga därifrån), kan känna gräset i Central Park under mina fingrar, känna smaken av guccamolen från Trader Joe's, föreställa mig alla kändisfotografier inne på Pete´s tavern och vänta med upphetsning på maten på La Piscine medans solen går ner och stadens alla ljus tänds.

det är magiskt.

dofterna är oslagbara, kombinationen av nybakade bagles blandat med stinkande sopor tillhör inte vardagen i Sverige men är väldigt NY på sommaren för mig. stora svarta sopsäckar som sätts ut vid lyckstolpar och uppsamlingplatser på varje gata. så olikt vårt strukturerade svenska system.

men det funkar. och ibland ser man roliga saker bland de svarta soppsäckarna. som en riktigt gammal tv, brunt fanér, klistermärken och  tjockt som ett mindre kylskåp. så som de såg ut en gång i tiden. sånt som jag gärna fotograferar och som får New Yorkborna att skaka på huvudet åt den arma turisten.

fotografera sopor, så tokigt.

men "snart" är det dags igen. 10 dagar och tio nätter ska vi spendera i favoritstaden. staden som aldrig sover och som bjuder på världens bästa stand up comedy- och jazzklubbar, shopping och skyline.

130 dagar kvar

nästan runt hörnet.

jodå så att...Kommentarer

 1. Kort tid men lång tid men resan ni väntar på är väl lätt värd väntan ändå! Gillar verkligen din beskrivning! Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja veeet, himla ambivalent om det är kort eller långt :-) Älskar ju NY så för lång tid borta är alltid för lång tid. Å andra sidan, vad är fyra månader egentligen?

   Kram

   Radera
 2. Måste rekommendera The book of Mormons på Broadway, så jäkla bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Woohoo, tack Malin. Satt i går kväll och kollade på vilka Broadwayshower som gick men fastnade inte för nån.Då vet jag vilken vi ska välja!

   Kram

   Radera
 3. Men hallå, du kan inte skriva så där målande om vad som väntar;-) Jag längtar ihjääääl mig!

  Såg förresten att du kommenterade hos Jannike om att du kanske kommer på hennes bloggevent. Kul! Då ses vi nog.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg