att ta er med till en helig plats


husets lugnaste vrå

jag börjar verkligen älska vårt sovrum, efter tre och ett halv år börjar det bli precis så mysigt och inbjudande som jag vill ha det. det tar ju lite tid det där, att samsas, bo in sig och gemensamt bygga upp något som passar båda och som båda tycker om och känner sig trygga i.

för ett sovrum ska kännas tryggt tycker jag, hemma, en plats att återhämta sig på, njuta i och inte blir störd av allt det där utanför.

i vårt sovrum så var det nog Stringhyllan som satte saker och ting på plats, efter den kom upp har vi kunnat ordna med allt det där andra, lite mer kuddar, lite bättre förvaring, lite mer städat och mjukt.

vi slängde ut tvn, flyttade bort en ikeabyrå och plötsligt blev det mer enhetligt, mer tanke bakom och mindre hopplock.


som kudden ovan, kudden är ny från Mimou, den fick jag av min svärfar och min bonussvärmor i födelsedagspresent och passar perfekt till vårt gammelrosa överkast med den mer intensiva rosa baksidan och de vita kuddarna.

så himla gulligt av dem att fixa till mig, be Johan lägga lite extra tid på att leta upp något som skulle passa från dem och som jag skulle kunna älska.och nu har jag till exempel plats för vackra lådor att förvara saker i, som den här vackra lådan från House Doctor som jag fick i födelsedagspresent och som nu får husera mina smycken som tidigare legat i olika platsskålar, smyckesboxar etc och som jag haft svårt att ha ordning på. men nu, nu kan jag ha koll på de där viktiga smyckena som jag använder ofta och som behöver lite eget utrymme. ni vet, långa halsband som när de ligger i en burk bara trasslar ihop sig till en omöjlig hög som alltid är lika irriterande jobbig att lösa upp. just sådana saker har nu sin egen lilla vackra plats och slipper bråka med de andra smyckena.

och under har vi den vackra lådan vi fick på vårt bröllop, den som innehöll en underbar bröllopsgåva beståendes av en vistelse i vackra Båstad med egentid, cykelturer, bad i havet och sömn på ett vackert pensionat med havsutsikt, en säng laddad med duntäckeskärlek och en dag vi aldrig glömmer.

och det luktar så gott.

jag har alltid haft doftljus och älskar doften av ett bra doftljus men det doftar ju trots allt bara när det är tänt och kort tid därefter och Johan är lite känslig för allt för starka dofter så det är inte alla som funkar. men förra julen fick jag doftpinnar och det är liksom en helt annan grej, det doftar ljuvligt men lite mer subtilt hela tiden. och nu fick jag en ny doft och nya pinnar och en vacker träform att ha glasflaskan, allt från Rituals, i så att det blir mer stilrent och vackert och jag bara älskar det. hela sovrummet får en sån fridfull och underbart diskret doft som bringar ro och harmoni till rummet.

det är en otrolig känsla att stiga in i sovrummet efter en hektisk dag, se allt det mjuka och känna den diskreta doften av vårträdgård som inbjuder till avslappning, nedsjunkna axlar och vackra drömmar.

här trivs jag och här tillbringar jag gärna många timmar med en bok, min dator, min mobil, min man eller ett par avsnitt av en eller annan serie de kvällar vi är för trötta för att krypa upp i tv-soffan.

ett rum att älska helt enkelt.


Kommentarer

Populära inlägg