att ha en sjungande målare i sitt kök.jag sitter, för femte dagen i rad och småfnissar här i vardagsrummet på eftermiddagen. vi har haft målarMicke hemma för att fixa köket och han är en lustig en, han tänker nog inte på att jag sitter här, eller antagligen så skiter han i det för jag får höra både visslingar, småsång, skämt han drar för sig själv, reklamjinglar och lite annat smått och gott.

Cheesus, the cheesier snack utbrister han helt plötsligt (antagligen för att jag har ostbågecraving och det ligger en ostbågepåse i köket)

det är faktiskt oerhört svårt att inte brista ut i skratt ibland, han är ju för skön som inte bryr sig ett skvatt om att jag sitter här och hör allt han gör.

fast jag tycker det är en aningens jobbigt att vara hemma medan han jobbar, "man" känner ju sig så lat och i vägen. och han är ingen "vanlig" hantverkare, han är morgontrött och kommer som tur var inte innan fan hunnit få på sig tofflorna på morgonen.

men nu är han inne på sista svängen, lite dammsugning och han är klar med köksmålningen och det blev ur fräscht som helst. vi (han) har spacklat, vävt med mikrolitväv och sen målat. hållbart, underbart fin yta och så ljust.

sjukt nöjd med honom och han lär få komma tillbaka för mer jobb om han vill, skönt med en hantverkare som håller det hen lovar, gör saker i tid och på utlovad tid.

och nu har han sagt Cheezus tre gånger på fem minuter, jag dör av att sitt här och låtsastitta på konståkning och småfnissa med ansiktet djupt nerborrat i lillemans päls för att det inte ska höras.

målarMicke alltså, kanske världens roligaste hantverkare (och duktig på sitt jobb, bara en sån sak!)Kommentarer

Populära inlägg